15 серпня, 14:01

Своє 640-річчя відсвяткувала Старуня (ФОТО)

Уже шостий рік поспіль у селі Старуня, що на Богородчанщині, відбувається фестиваль місцевих талантів «Співаю тобі, моє рідне село». Цьогорічне свято приурочили  640-й річниці від першої згадки про село Старуня. 

Для участі у святковому дійстві запросили півтори сотні учасників: від малого до великого, усіх, хто вміє танцювати, співати, декламувати чи складати вірші. На місцеве талант-шоу запрошують і мешканців інших населених пунктів, які хочуть показати свої вміння. Цього разу фестиваль відбувся на площі перед Будинком культури.

«Наше село надзвичайно музичне. І десь треба показувати таланти, - розповідає сільський голова с. Старуня, прихильник партії РУХ НОВИХ СИЛ Іван Мосюк, - саме на таких заходах батьки можуть побачити на що здатні їхні діти, порадіти за односельчан. А окрім цього, ми організували і спортивні змагання, нагородження місцевих спортсменів».

Фестиваль «Співаю тобі, моє рідне село» відвідала понад тисяча людей. Родзинкою свята став виступ самодіяльного гурту «Старунці». Його учасники самотужки пишуть вірші, музику до них та виконують.

А от дізнатися про історію села відтепер можна і зі спеціальних видань «Старуня – парк льодовикового періоду» та «Як зачую коломийку». Видання цих книжок приурочили до 640-ї річниці від першої згадки про Старуню.

Поділитися новиною:
Поділитися