10 квітня, 19:16

Юрій Дерев’янко: На Майдані я знайшов більше однодумців, ніж у Верховній Раді

Завдяки революції Майдану вдалося повалити злочинний режим, але перед нами тепер ще складніше завдання — зміна системи. Одним із важливих кроків на шляху до цих змін є президентські та парламентські вибори, відзначив під час зустрічі з громадою Яремчанщини народний депутат Юрій Дерев’янко.

Депутат розповів яремчанцям про свою участь у депутатській групі "Платформа реформ", підготовку пакету змін до Конституції України, головування в комісії з розслідування загибелі лідера Правого сектору Олександра Музичка.

 Депутат вважає, що першочергові зміни повинні бути конструктивними та відбуватись у чотирьох напрямках:

-  боротьба з корупцією;

-  повна зміна правоохоронної системи;

- виборче законодавство;

-  люстрація судової гілки.

З цих напрямків, зокрема, складається реанімаційний пакет реформ, ініціатива якого зародилась серед тих громадських активістів, яких Юрій Дерев'янко називає наступним поколінням політиків.

 "Більшість серед тих, хто був на Майдані, — були молоді люди із зрілою свідомістю, які розуміли, що потрібно змінювати не тільки обличчя політиків, а передовсім систему державної влади", — підкреслив народний депутат.

"Коли я знайомився з такими людьми на Майдані, то розумів, що серед них у мене набагато більше однодумців, ніж у стінах Верховної Ради. І це парадоксально, бо здавалось би, люди йдуть до парламенту, аби змінювати життя країни на краще. А на практиці — працюють проти народу України. Натомість наступне покоління політиків, завдяки якому до влади стала опозиція, готове брати на себе відповідальність і всупереч опору вчорашніх можновладців домагатися системних змін", — впевнений Дерев'янко.

 Юрій Дерев'янко вважає, що без зміни складу парламенту Україна нічого не досягне. "У нас є реальний шанс змінити країну, тому ми не маємо права його втратити на президентських та парламентських виборах. Коли ми стояли на Майдані, я точно знав, що ми переможемо і повалимо режим. Так само ми впораємось і з другим завданням — зі зміною системи в країні", — додав Дерев'янко.

http://derevyanko.org/ua/news/id/jurij-derevjanko-na-majdani-ja-znajshov-bilshe-odnodumciv-nizh-u-verhovnij-radi-391/

Поділитися новиною:
Поділитися