7 вересня, 16:36

Юрій Дерев'янко закликав голову Верховної Ради пришвидшити процес прийняття Виборчого кодексу (ВІДЕО)

Нові вибори - нові правила. За прийняття нового Виборчого кодексу на всеукраїнській акції у Києві разом з демократичними партіями та громадськими організаціями  виступив і  РУХ НОВИХ СИЛ.  Тисячі людей під стінами Верховної Ради вимагали якнайшвидшої зміни виборчого законодавства часів Януковича.  

"Ми хочемо забрати монополію на формування влади у цих олігархів, хочемо, щоб заборона бордової, телевізійної політичної реклами під час виборів була нормою в Україні, як демократичній країні. Хочемо, щоб відкриті списки не тільки зруйнували внутрішньопартійну корупцію, а й загалом політичну корупцію, коли за гроші намагаються потрапити в прохідну частину списку", - зазначив під час виступу на акції кандидат у Президенти України, один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ  Юрій Дерев'янко. 

Поправки до Виборчого кодексу, який Верховна Рада ухвалила ще восени минулого року, розповів Юрій Дерев'янко, депутати розглядають дуже неохоче. Тож суспільство мусить дотиснути його прийняття.  Аби на наступних виборах мати змогу обирати достойних кандидатів.

"4 тисячі правок, які є в цьому законопроекті розглядаються дуже мляво і такими темпами вони будуть розглядатися щонайменше кілька місяців, тому наша присутність і цей сигнал має бути потужним поштовхом до голови Верховної Ради, аби дати вказівку завершувати цей процес", - наголосив політик. 

Активно та послідовно виступати за зміну виборчого законодавства РУХ НОВИХ СИЛ почав ще рік тому. Адже тут розуміють, коли країною керує вузьке коло олігархів - вона ніколи не стане успішною. 

"Невеличке коло осіб: Ахметов, Пінчук, Льовочкін, Коломойський, Фірташ, Григоришин сьогодні повністю монополізували економіку, цілі окремі галузі, вони контролюють всі фінансові потоки. Крім того, вони також монополізували всі центральні канали телебачення. І найголовніше - вони монополізували механізм проведення виборів, формування влади", - каже політик. 

Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ вийшов на безстрокову акцію протесту 17 жовтня 2017 року. Тоді головними вимогами акції були скасування депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства, антикорупційний суд і закон про імпічмент президента. 


Поділитися новиною:
Поділитися