5 вересня, 01:10

Президентські та парламентські вибори – шанс вичавити бюрократично-олігархічну систему, - Дерев’янко

Українці мають можливість за два наступних роки змінити владу в країні. А вибори президента та парламенту – це шанс для України «вичавити» олігархічну та бюрократичну систему. На цьому кандидат в президенти, один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко наголосив в ефірі ТРК «Надвірна» у програмі «Гість студії».

Дерев'янко зазначив, що має конкретний план дій повернення України українцям з рук олігархів, які сьогодні монополізували економіку та центральні ЗМІ.

«Ми не маємо часу реформувати існуючу систему. Я за те, аби створити нову систему, яка має бути побудована за зовсім іншими принципами. І в цьому моя відмінність від інших кандидатів. Моя програма складається з чотирьох блоків. А саме: неоекономіки, прямої демократії, цифрової держави та плану повернення окупованих територій», - наголосив політик

Найперше, каже Дерев’янко, в Україні треба змінювати економіку. Вона має базуватися на новій податковій системі, легалізації всіх видів бізнесу, захисті права власності та впровадженні криптогривні. Це дозволить за 4-5 років у 3 рази збільшити ВВП.

«Замість кількох десятків податків я пропоную ввести 4 базових: на витрати, на виведення коштів з банківської системи, рента, акцизи з трьох видів товарів – алкоголь, тютюн, паливо. Зараз податковий тиск на економіку – близько 40%, а я пропоную  28% в перший рік, 27%- у другий, 26% – у третій, 25% - у четвертий. Сьогодні ми маємо ситуацію, коли податків різних є дуже багато , але їх платять не всі. До прикладу, це олігархи, ті, хто працює в тіні, під «дахом» різних правоохоронців», - розповів Дерев’янко.

Кандидат в президенти зазначив, що його команда економістів зробила розрахунки на 5 років наперед. Виявилося, що при старій системі  рівень всіх бюджетів на 5-й рік в Україні зросте до 50%. А от в умовах неоекономіки - на 94 -96%. Тобто вдвічі більше. Щодо зростання економіки, то за прогнозами уряду, це 70% , а при новій економічній моделі – 250-300%.

«Коли ми впроваджуємо захист права власності, скасування всіх монополій, які сьогодні штучно створені, щоб олігархи могли грабувати кожного українця, коли впроваджуємо легалізацію всіх видів економічної діяльності, то ми не тільки створюємо найкращий податковий клімат, у порівнянні з країнами-сусідами, а ми маємо найкращий інвестиційний клімат. Відтак це дає можливість українцям працювати в Україні, отримати велику кількість інвестицій та робочих місць», - зазначив Дерев’янко.

Нагадаємо, один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко проводить зустрічі з активними людьми, які готові змінювати країну, у різних областях України. Кандидатуру Юрія Дерев’янка на президентські вибори вже підтримали на 13 обласних конференціях, які провели обласні осередки партії «РУХ НОВИХ СИЛ».

Поділитися новиною:
Поділитися