17 вересня, 15:42

П'ядицька ОТГ змагається за перемогу у американській програмі DOBRE

П'ядицька ОТГ увійшла до числа фіналістів програми #DOBRE - «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Перший проект, який реалізують після підписання меморандуму з DOBRE - встановлення на території ОТГ  дитячих спортивно-ігрових майданчиків, адже саме такий проект обрала громада.

Збори громади, які відбулися днями, були фінальним завданням конкурсу. Тепер представники #DOBRE мають обрати 25 громад з України. І вже у жовтні у П’ядиках чекають на результати відбору.

 
«За умовами конкурсу громада на зборах мала домовитись і визначити один проект, який реалізує після підписання меморандуму з #DOBRE. Всі етапи обговорення фіксували представники програми та ставили бали.  Проект міг стосуватися різних сфер життя громади, бути простим в реалізації та корисним для всієї громади.  П’ядицька ОТГ обрала проект «Облаштування дитячих спортивно-ігрових майданчиків у кожному селі». Сучасні дитячі майданчики стануть місцем для проведення дозвілля, соціалізації та розвитку дітей у селах. Тому спільно з керівництвом громади намагались виконати всі критерії конкурсу  та доклали максимум зусиль, щоб організувати даний захід», - розповідає громадський активіст, помічник народного депутата України Юрія Дерев’янка Віта Цап.


За умовами конкурсу 70% вартості проекту фінансує програма  DOBRE (максимально 10 000 USD) та 30% – внесок  самої громади. До речі, внесок громади може бути і негрошовим, тобто виконання робіт чи виділення ділянки під майданчики. 

 
Відзначимо, що програма DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. На Прикарпатті успішно співпрацюють з  DOBRE в Старобогородчанській, Верхнянській, Печеніжинській, Більшівцівській, Білоберізькій ОТГ.
Цілями програми є підтримка практики місцевого самоврядування в ОТГ  та допомога громаді в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

 
Команда народного депутата Юрія Дерев’янка уже кілька років активно консультує громади Івано-Франківщини щодо об’єднання та всіляко сприяє їхньому розвитку.

Поділитися новиною:
Поділитися