4 вересня, 05:16

Для школярів з ОТГ у Надвірнянській музшколі вчетверо підняли платню

З першого вересня у надвірнянській музичній школі для школярів з навколишніх об’єднаних територіальних громад в чотири рази підняли оплату за навчання. Відповідно до нововведень, батькам доведеться платити 890 гривень за місяць. Всього таких дітей є 12. В той час надвірнянці платитимуть 220 гривень.

Це питання під час сесійного засідання Надвірнянської райради підняла депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Тетяна Пришляк: «Прикро, що суму вартості навчання повідомили батькам лише напередодні першого вересня. Однак ми, як депутати Надвірнянської райради, повинні вирішувати проблемні питання населення, в тому числі і ОТГ. Адже свою каденцію маємо відпрацювати з врахуванням потреб всіх мешканців району».

Керівництво Надвірнянської РДА висловило позицію перевести дітей до Тисменичанської музшколи, де навчання може коштувати дещо дешевше. Однак в такому випадку зміниться і викладач, зазначила Тетяна Пришляк, а це може негативно вплинути на якість знань дитини та вміння володіти музичним інструментом.

 «Фракція «ВОЛЯ» пропонує спільно з ОТГ і з районним бюджетом винайти кошти і зменшити суму навчання в музичній школі Надвірної для дітей з ОТГ. Також варто звернутися за допомогою і до обласного бюджету, однак мовчати у жодному разі не можна», - зазначила депутат.

 
Поділитися новиною:
Поділитися