27 вересня, 15:25

Юрій Дерев’янко ініціював серію засідань підкомітетів антикорупційного комітету, на яких розглядають питання про махінації з власністю (ВІДЕО)

Незаконні схеми з власністю та махінації з держреєстрами – під прицілом. Народний депутат України, кандидат в президенти Юрій Дерев’янко започаткував серію засідань підкомітетів в антикорупційному комітеті, на яких розглядають питання про незаконне позбавлення  громадян права власності на будинки, квартири, землю чи бізнес.

"Сьогодні від власника взагалі нічого не залежить, коли мова йде про втрату його власності. Адже будь-який шахрай може принести ці документи, реєстратор їх бере під запис, а потім ми розбираємся - був підпис чи ні, скільки ця експертиза триває, рік два три - невідомо", -  заявив під час засідання підкомітету Юрій Дерев’янко.

Відтак нардеп на основі аналізу ситуацій, що будуть розглянуті на підкомітеті, ініціює розробку змін до законодавства, які унеможливлять махінації з реєстрами власності, аби українці були впевнені у безпеці свого майна. 

"Я прошу тих людей, які мають такі випадки, в яких вкрали квартиру, нерухомість звертатись. Щоб ми боролися не з наслідками, а ліквідували цю причину. Це будуть зміни до законів, це будуть конкретні зміни до нормативних документів, в тому числі до рішень уряду, зміни в процедурах, які мають поставити крапку в рейдерстві, яке розпочалося під виглядом начебто реформ в систему Мінюсту, децентралізації. Ми маємо захистити українських громадян", - зазначив нардеп.

Повідомити про шахрайські схеми з власністю можна на телефон гарячої лінії. 

"Шановні мешканці Івано-Франківської області, перевірте в реєстрах, чи ви ще на сьогодні є дійсними власниками свого майна. Якщо ви постраждали від таких шахрайських схем не бійтеся, звертайтеся і ми будемо передавати кожен такий випадок на розгляд антикорупційного комітету", - заявила під час сесійного засідання Івано-Франківської облради депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РНС" Ольга Федишина.



Поділитися новиною:
Поділитися