19 вересня, 03:39

Політична сила надіслала селищному голові на Прикарпатті агітацію, навіть не дізнавшись його імені

Голова фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк надіслав агітаційного листа Битківському селищному голові, при цьому навіть не дізнався його імені. У листі засвідчив глибоку повагу Івану Годзюру, який обіймав посаду до 2015 року, та розповів про боротьбу з кланами нафтогазової галузі в Україні «за повагу до місцевого самоврядування». Відповідь на лист Березюка селищний голова Биткова Василь Вінтоняк опублікував на власній сторінці у Фейсбук.

Вінтоняк зазначив, що розділяє позицію, що «наша сила в нас самих», але, крім цього, зазначив селищний голова, кожна людина повинна не лише користуватися своїми правами, але й належно виконувати покладені на неї обов’язки.
«На жаль, сьогодні бачимо, що більшість тих, хто має дбати про благо України і добробут Українського народу та захищати інтереси виборців, громади, держави, захищає виключно свої інтереси та інтереси олігархів. І, на жаль, часто, під видом нібито відстоювання інтересів громади і держави, «приховується» політична агітація тієї чи іншої політичної партії», - зазначив Вінтоняк у листі.

Окрім того, голова депутатської фракції «САМОПОМІЧ" зачепив у листі й «централізацію» податків, зокрема згадав про 75% пільги на ренту за використання землі, яку мають Укрзалізниця та Укрнафта. На що Вінтоняк відповів, що через прийняття ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» суттєво зменшились надходження до місцевих бюджетів. Через таку «пільгу» для гірничодобувних підприємств селищний бюджет Биткова  втрачає 2 070,0 тис. грн., що негативно вплине на виконання бюджету та призведе до розбалансування його показників, унеможливить покриття в повному обсязі видатків на захищені статті бюджету. Схожа ситуація склалася в інших населених пунктах, зазначив Вінтоняк.

Відтак селищний голова попросив народного депутата України Березюка вжити всіх необхідних заходів щодо якнайшвидшого розгляду та прийняття проекту Закону України № 8169, який вже зареєстрував народний депутат Юрій Дерев’янко, «Про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю на земельні ділянки, які надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин». Оскільки, переконаний Вінтоняк, прийняття вказаного законопроекту є вкрай важливим і необхідним для забезпечення надходжень до місцевих бюджетів, в тому числі і до бюджету селища Битків.

Наприкінці листа-відповіді Василь Вінтоняк наголосив, що розуміє зайнятість народного депутата Березюка, однак попросив, коли той наступного разу буде у Биткові, не ігнорувати зустрічі з громадою селища.

Поділитися новиною:
Поділитися