4 жовтня, 16:57

Надвірнянські депутати закликали перевірити в Держреєстрі свою нерухомість і виявляти випадки махінацій

Перевірити в Держреєстрі свою квартиру, будинок, землю чи бізнес закликали надвірнянців депутати міськради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ". Якщо ж виявляться випадки незаконних махінацій з власністю, людей просять звертатися на гарячу лінію - 0-800-333-0-1-0.

Таку заяву під час сесійного засідання Надвірнянської міськради  озвучив депутат Павло Черноволенко. 

«Право власності в Україні тотально порушується, а ситуація з незаконним заволодінням майном через шахрайські схеми та махінації набирає катастрофічного масштабу», - зачитав заяву депутат.

Така заява, вважають депутати від РНС, є дуже резонансною. Адже  в Україні чимало випадків , коли право власності переоформлюється без участі власника по підроблених документах.

«Дуже важливо перевірити власникам право власності в реєстрі і якщо вони виявлять, що вони уже не  є власниками свого майна, то звертатися на гарячу лінію, яка створена РНС. Далі кожен такий випадок буде розглядатися на засіданнях підкомітетів антикорупційного комітету», - коментує Черноволенко.

Всі присутні депутати Надвірнянської міськради підтримали заяву.

  
Нагадаємо, народний депутат, кандидат в президенти України Юрій Дерев’янко ініціював серію засідань підкомітетів антикорупційного комітету, на яких розглядають питання про махінації з власністю.

 
Відтак нардеп на основі аналізу ситуацій, що будуть розглянуті на підкомітеті, ініціює розробку змін до законодавства, які унеможливлять махінації з реєстрами власності, аби українці були впевнені у безпеці свого майна.

"Я прошу тих людей, які мають такі випадки, в яких вкрали квартиру, нерухомість звертатись. Щоб ми боролися не з наслідками, а ліквідували цю причину. Це будуть зміни до законів, це будуть конкретні зміни до нормативних документів, в тому числі до рішень уряду, зміни в процедурах, які мають поставити крапку в рейдерстві, яке розпочалося під виглядом начебто реформ в систему Мінюсту, децентралізації. Ми маємо захистити українських громадян", - зазначив Дерев’янко.

 
Поділитися новиною:
Поділитися