9 жовтня, 13:37

Юна верховинка готується до чемпіонату Європи серед молоді з тхеквондо (ВІДЕО)

Тендітна та наполеглива. 16-річна верховинка Таїсія Петрук – неодноразова призерка всеукраїнських та європейських спортивних змагань з тхеквондо. Нині дівчина готується до поїздки на чемпіонат Європи серед молоді у Варшаві. Аби досягти успіху, не зважає на великі відстані та погану дорогу і щотижня тренується у Івано-Франківську.  

"З Івано-Франківська до Верховини 124 км. Три години їду на тренування, бо дороги погані. Однак це того варте", - розповідає Таїсія.

Постійно підтримує доньку батько. Анатолій розповідає, Тая вибрала непростий вид спорту тхеквондо в десять років. А перші досягенння показала вже після 3-х місяців тренувань - перемогла на ченмпіонаті області  у досвідченої спортсменки. Далі було чимало турнірів, де дівчина займала призові місця.

"В мене тут один раз на тиждень, а в Верховині три рази на тиждень і ще плюс один день я виділяю для кросу, для бігу. Це трошки важко, але стараюся, розподіляю по годинах заняття. Після школи на додаткове заняття, на тренування", - каже дівчина.

Тренер Таї з тхеквондо у Івано-Франківську  Олександр Корсик називає дівчину супернаполегливою.  Втім їй разом з батьком постійно доводиться знаходити  додаткові кошти на змагання: "Тхеквондо – такий вид спорту, де потрібні постійно додаткові кошти. Наприклад, у листопаді Таїсія в складі збірної команди України їде на чемпіонат Європи серед молоді. Там лише офіційний стартовий внесок становить 80 євро".

На прохання допомогти талановитій спортсменці взяти участь у змаганнях постійно відгукується команда народного депутата, кандидата в президенти Юрія Дерев’янка.

"Неодноразово я звертався в офіс Юрія Богдановича Деорев'янка. Працівники цього офісу мені дуже багато допомагали в таких важливих турнірах як чемпіонат України, тепер в Харкові також", -  розповідає батько дівчини Анатолій Вепрейчук.

"Таких діток, які прославляють Україну на європейських та світових змагання, мала би підтримувати держава. Однак цього, на жаль, не відбувається. Ми сподіваємося, що внесемо свою лепту у блискучу спортивну кар’єру Таї і хотілося б побажати, щоб ми бачили її на найвищих п’єдесталах світових", - каже координатор партії «РУХ НОВИХ СИЛ» в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк

Призове місце на Чемпіонаті Європи з тхеквондо серед молоді дасть можливість Таїсії Петрук отримати звання майстра спорту. Своє майбутнє дівчина планує пов’язати з економікою, однак спорт обіцяє не залишати.

,

Поділитися новиною:
Поділитися