11 жовтня, 14:31

В облраді підтримують грузинського атовця, який роками добивається українського громадянства

На наступній сесії Івано-Франківської обласної ради розглядатиметься звернення до вищого керівництва держави щодо Мераба Концелідзе, бійця-добровольця АТО, який хоче отримати українське громадянство, але ось уже два роки цей процес гальмується Адміністрацією Президента.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади. 
Мераб Концелідзе - грузин за національністю, активний учасник Революції Гідності, боєць-доброволець батальйону «Донбас». На минулій сесії обласної ради Мераб Концелідзе заявив, що йому відмовляюють у громадянстві через те, що він є другом Михайла Саакашвілі. 
«Дуже дякую! Вже нарешті на мене звернули увагу. Людину, яка живе в Україні, має тут двоє неповнолітніх дітей і жінка в мене українка. Я з честю виконав свій обов’язок перед своєю сім’єю і Україною. По-моєму я заслуговую громадянства, щоб жити як українець і будувати демократичну, вільну, українську державу. Щоб мої діти жили так добре, як ми їм обіцяли і вони не були обмануті. Ми пішли воювати, щоб віддати свою честь», - каже Мераб Концелідзе.

В свою чергу представник від учасників АТО Кудибін Іван під час комісії заявив, що йому шкода, що дане питання розглядається аж тепер:
«Він – активний учасник Революції Гідності, після Майдану пішов захищати нашу Україну. В нього тяжке поранення і досі лікується. Мераб має більше патріотизму, ніж ті українці сидять на дивані. Я знав, що я в будь-яку хвилину можу на нього покластись і він ніколи не підведе нас. І жаль, що АП не розглядає питання про надання йому громадянства України. Це дуже боляче для нас, учасників АТО. Ми сьогодні мусимо захищати таких людей!».

Поділитися новиною:
Поділитися