17 жовтня, 16:09

Дерев’янко вимагає виділити з держбюджету кошти на соціальні об’єкти Прикарпаття

Один з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ", кандидат в президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко вимагає передбачити в Держбюджеті на 2019 рік кошти на розвиток соціальних та інфраструктурних об’єктів Івано-Франківщини. Нардеп не підтримав запропонований Урядом проект Держбюджету у першому читанні, адже вважає, що він не вирішить головних проблем освітньої та медичної галузей. 


Юрій Дерев’янко наполягає на фінансуванні шкіл, садочків, медзакладів, доріг, очисних споруд та сміттєзвалища. Йдеться про  Надвірнянський, Богородчанський, Косівський, Рожнятівський, Коломийський райони та Яремчанську міськраду.

У Надвірнянському районі, наголошує нардеп, першочергово варто реконструювати Чорнопотоківський ліцей. Адже тут школярі продовжують вчитися де доведеться: у кабінеті сільського голови, у будинку вчителя. Тож на 4 сотні дітей приміщень катастрофічно бракує. Відтак у Чорному Потоці чекають на будівництво корпусу на 14 класів, котельні та адміністративних приміщень. 
Також вболіває нардеп і за будівництво плавального басейну у Надвірній. Адже в районі близько 15 тисяч дітей і жодного басейну, каже Дерев’янко. Тож школярам ніде вчитися плавати. 

У держбюджеті, переконаний нардеп, варто передбачити  і кошти для фінансування будівництва дитячого садка-ясел на 50 місць в селі Білі Ослави та  завершення будівництва спортивного залу Зарічанського ліцею імені Володимира Яворського Делятинської селищної ради.

В держбюджеті необхідно закласти кошти і для будівництва полігону ТПВ і сміттєсортувальної лінії  в урочищі «Чобіток», що в Надвірній, переконаний Дерев’янко. На його численні звернення Міністерство екології було готове профінансувати будівництво полігону з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Однак цього не відбулося через зволікання міської влади з проведенням тендеру та визначенням виконавця робіт. Депутати Надвірнянської  райради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС наголошують, що будівництво полігону має розпочатись якнайшвидше, адже ситуація зі сміттям в районі вже критична. 

Профінансувати з Держбюджету Юрій Дерев’янко вимагає і покращення медичних послуг в Надвірнянському районі. Йдеться про облаштування амбулаторії сімейної медицини в селищі Битків, зокрема, реконструкцію приміщення по вул. Шевченка та придбання для Центральної районної лікарні нового рентгенодіагностичного комплексу.

Не оминув увагою нардеп і фінансування капітального ремонту доріг. Зокрема, на  автошлях загального користування місцевого значення Надвірна-Бистриця С 090901 Юрій Дерев’янко просить передбачити в Держбюджеті 350 млн. грн., а для ремонту дороги загального користування місцевого значення Битків-Білозорина С 090906 - 100 млн. грн.

На наступний рік в державному бюджеті повинні передбачити  видатки  і на покращення стану навчальних закладів на території Яремчанської міськради, переконаний Юрій Дерев’янко.  Зокрема, реконструкції з добудовою очікує Яремчанська ЗОШ І-ІІІ ст №1, а в школі№2 потрібно утеплити фасад, замінити газові котли, облаштувати підвальні приміщення для спортивних секцій. Облаштувати свердловину для водопостачання та капітально відремонтувати приміщення їдальні необхідно у школі №3.

 Серед змін до законопроекту про держбюджет, які вніс Дерев'янко,  і фінансування  дошкільного навчального закладу «Гірський струмочок». Тут потрібно реконструювати і перекрити дах,  утеплити фасад та полагодити  ливневу каналізацію. 

Відстоює  Дерев’янко і  фінансування будівництва у Яремче очисних споруд та каналізаційних мереж. Адже їх тут звели півстоліття тому. Як наслідок, очисні споруди сьогодні знаходяться в аварійному стані, а стічні води забруднюють річку Прут та її притоки.

У Богородчанському районі Юрій Дерев’янко вимагає профінансувати  добудову загальноосвітньої школи в селищі Солотвин та облаштувати при Марківській ЗОШ І-ІІІ ст навчально-виховний комплекс.

Відтак Юрій Дерев’янко вимагає передбачити в Держбюджеті на наступний рік кошти для Отинійської, Грабицької, Виноградської та Струпківської ЗОШ, Отинійської дитячої музичної школи. Покращення матеріально-технічної бази потребує також Отинійська художньо-реміснича школа. 

Не менш важлива, на думку Дерев’янка підтримка медицини. Він вимагає виділити кошти на ремонт приміщення, заміну дверей та облаштування території  в Коломийському районному центрs первинної медико-санітарної допомоги. А також придбати прилади для рентгенкабінету та УЗД Отинійської районної лікарні №1.

 
Нардеп також відстоює проведення капітального ремонту моста вул. Українська с. Струпків.

Дерев’янко вимагає виділити з держбюджету кошти на ремонт доріг в Косівському районі. Зокрема, необхідно якнайшвидше капітально відремонтувати дороги Пістинь-Космач  та Загайпіль-Пістинь. Адже ці дороги в катастрофічному стані, ремонтували їх ще за часів Радянського Союзу. Багато ділянок неасфальтованих. 


Поділитися новиною:
Поділитися