18 жовтня, 12:46

Юрій Дерев'янко вимагає прискорити роботу над новим виборчим кодексом (ВІДЕО)

Новий закон про вибори мусить витіснити весь «нафталін» із влади. В цьому переконаний один з лідерів партії "Рух Нових Сил", кандидат в президенти Юрій Дерев'янко. Нагадаємо, днями чимало українців, серед яких й активісти партії РНС, вийшли під стіни парламенту, аби нагадати  своїм обранцям про їхні зобов’язання, які вони дали 4 роки тому. Йдеться про прийняття нового Виборчого кодексу, який передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

"Нам потрібно змінити цю виборчу систему, прибрати політичну рекламу, яка становить 70-80% всіх бюджетів  політичних партій, які йдуть на вибори. Нам потрібно зменшити вплив грошей на вибори. Аби на виборах змагалися ідеями та переконаннями, а не грошима", - переконаний народний депутат.  

Неабияк Юрія Дерев'янка обурив той факт, що на п’ятому році роботи парламенту закон про вибори і  досі не ухвалений.  А робоча група, яка розглядає поправки до цього закону, працює незадовільно і розглянула лише половину з понад 4 тисяч поправок. Нагадав  Дерев'янко й про те, що прийняття нового Виборчого кодексу є й однією з передвиборчих обіцянок Президента

Тож один з лідерів партії "Рух Нових Сил", кандидат в президенти Юрій Дерев'янко  звернувся до голови Верховної Ради  Андрія Парубія з вимогою дати доручення профільному комітету і прискорити роботу над даним законопроектом.

Поділитися новиною:
Поділитися