18 жовтня, 14:12

Дерев’янко вимагає виділити з Держбюджету кошти на соціальні об’єкти Надвірнянщини

Реконструкція ліцею в Чорному Потоці, будівництво басейну та полігону ТПВ в Надвірній. Один з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ", кандидат в президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко пропонує внести зміни до законопроекту про Державний бюджет на 2019 рік та виділити додаткові кошти на розвиток соціальних та інфраструктурних об’єктів Івано-Франківщини, зокрема і Надвірнянщини. Дерев'янко не підтримав запропонований Урядом проект Держбюджету у першому читанні, адже вважає, що він не вирішить головних проблем освітньої та медичної галузей.

«Необхідно, аби на наступний рік в державному бюджеті були передбачені видатки на об’єкти соціальної інфраструктури. Зокрема, це є Чорнопотоківський ліцей, плавальний басейн у Надвірній, садочок в Білих Ославах. В тому числі мова йде про необхідність ремонту величезної кількості доріг та  про покращення якості послуг в медичних закладах. Прикарпатці заслуговують на те, щоб їх почули і вони отримали підтримку у фінансуванні важливих соціальних об’єктів.  Мені дуже не подобається, що голова ОДА кожного року викреслює саме ці об’єкти з переліку найважливіших і не подає на розгляд Уряду. Хоча це потрібно робити, згідно з процедурою. На цей рік має припинитись така ганебна практика», - переконаний Дерев’янко.

У Надвірнянському районі, наголошує нардеп, першочергово варто реконструювати Чорнопотоківський ліцей. Адже тут школярі продовжують вчитися де доведеться: у кабінеті сільського голови, у будинку вчителя. Тож на 4 сотні дітей приміщень катастрофічно бракує. Відтак у Чорному Потоці чекають на будівництво корпусу на 14 класів, котельні та адміністративних приміщень. 

Також вболіває нардеп і за будівництво плавального басейну у Надвірній. Адже в районі близько 15 тисяч дітей і жодного басейну, каже Дерев’янко. Тож школярам ніде вчитися плавати. 

У держбюджеті, переконаний нардеп, варто передбачити  і кошти для фінансування будівництва дитячого садка-ясел на 50 місць в селі Білі Ослави та  завершення будівництва спортивного залу Зарічанського ліцею імені Володимира Яворського Делятинської селищної ради.

Також в держбюджеті необхідно закласти гроші і для будівництва полігону ТПВ і сміттєсортувальної лінії  в урочищі «Чобіток», що в Надвірній, переконаний Дерев’янко. На його численні звернення Міністерство екології було готове профінансувати будівництво полігону з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Однак цього не відбулося через зволікання міської влади з проведенням тендеру та визначенням виконавця робіт. Депутати Надвірнянської  райради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС наголошують, що будівництво полігону має розпочатись якнайшвидше, адже ситуація зі сміттям в районі вже критична. 

Профінансувати з Держбюджету Юрій Дерев’янко вимагає і покращення медичних послуг в Надвірнянському районі. Йдеться про облаштування амбулаторії сімейної медицини в селищі Битків, зокрема, реконструкцію приміщення по вул. Шевченка та придбання для Центральної районної лікарні нового рентгенодіагностичного комплексу.

Не оминув увагою нардеп і фінансування капітального ремонту доріг. Зокрема, на  автошлях загального користування місцевого значення Надвірна-Бистриця С 090901 Юрій Дерев’янко просить передбачити в Держбюджеті 350 млн. грн., а для ремонту дороги загального користування місцевого значення Битків-Білозорина С 090906 - 100 млн. грн.

Поділитися новиною:
Поділитися