19 жовтня, 13:54

Облрада підтримала атовця-грузина, якому не дають громадянства через знайомство з Саакашвілі

На сьогоднішньому виїзному сесійному засіданні депутати Івано-Франківської облради звернулися до Петра Порошенка, аби той негайно розглянув питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича. Чоловік брав участь у Революції Гідності та воював на сході України. Однак отримати українського громадянства не може й досі. 
Концелідзе розповідає, його документи лежать в Адміністрації президента уже два роки, та  Порошенко їх не поспішає підписувати. На питання, чому й досі він не може отримати громадянства, чоловікові надали неофіційну відповідь, мовляв, він є  другом колишнього президента Грузії, лідера партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Михайла Саакашвілі.       
Відтак за підтримкою доброволець звернувся до депутатів Івано-Франківської облради.
  
«Концелідзе Мераб Мурадович висловив глибоке занепокоєння щодо можливого його затримання та видачі окупанту – Російській Федерації, - йдеться у зверненні, -  зазначив, що у нього на утриманні знаходяться двоє дітей, які можуть залишитися без батька, у разі якщо Російська Федерація вимагатиме його видачі під надуманою кримінальною справою. Статтею 25 Конституції України визначено, що Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі».
Депутати облради підтримали таке звернення більшістю голосів.
Поділитися новиною:
Поділитися