23 жовтня, 14:24

Стан мосту у Биткові, який руйнує гірська річка, в ОДА називають задовільним (ФОТО)

Основні несучі елементи мосту через річку Бистриця Надвірнянська, що на межі Биткова та Білозорино, що в Надвірнянському районі, наразі перебувають в задовільному стані та не несуть загрози руйнування. Такий висновок після обстеження зробив галузевий департамент Івано-Франківської ОДА. Про це йдеться у відповіді  голови ОДА Олега Гончарука на депутатський запит народного депутата України Юрія Дерев’янка.

Окрім того, у відповіді йде мова і про  вибоїни на проїжджій частині мосту. Мовляв, вони будуть ліквідовані після завершення тендеру на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання  автомобільних  доріг . А щодо фінансування, то воно  можливе за рахунок  субвенції з державного  бюджету. 

Нагадаємо, переправу через гірську річку Бистриця Надвірнянська у Биткові звели 40 років тому. Місцева влада б’є на сполох,  щодня стан моста погіршується, а кожна злива завдає руйнівних наслідків. Тож бетонні конструкції мосту в будь-який момент можуть не витримати напору стрімкої течії. А це єдине сполучення для жителів сіл Пнів та Битків із районним центром.  Тому люди з острахом чекають кожної зливи. Без жодного сполучення може залишитися понад п’ять тисяч прикарпатців.

Відтак, аби пришвидшити вирішення критичної проблеми, до Юрія Дерев’янка звернулися селищний голова селища Битків та сільський голова села Пнів. В свою чергу народний депутат просив Олега Гончарука вжити всіх необхідних заходів щодо здійснення ремонту мосту через річку Бистриця у вказаному місці, а також обстежити переправу з метою визначення переліку та об’ємів робіт з його відновлення та виділити кошти для здійснення вищевказаних робіт з обласного бюджету Івано-Франківської області.

Поділитися новиною:
Поділитися