24 жовтня, 12:53

Прикарпаття втрачає фахівців в медичній галузі, - Олег Атаманюк (ВІДЕО)

Прикарпаття втрачає фахівців в медичній галузі. Про це під час останньої сесії Івано-Франківської облради заявив депутат  від фракції "Воля" партії "Рух Нових Сил" Олег Атаманюк.  А все тому, що медпрацівникам  місяцями боргують зарплату. Аби ліквідувати заборгованість, депутати облради прийняли звернення до вищого керівництва країни. Й просять від уряду майже 300 мільйонів гривень на зарплати  медикам та освітянам. Йдеться передусім про заклади, які фінансуються за рахунок коштів освітньої та медичної субвенції з держбюджету. Найбільше страждає Косівський, Коломийський Рогатинський та Верховинський  райони.  

"Це переважно гірські райони , де люди працюють в складних умовах та ще й не отримують заробітної плати. Якщо ми цю проблему не вирішимо зараз і уряд не повернеться обличчям до цих людей, то спеціалісти виїдуть за кордон.  У ті країни, де їх залюбки приймають, де вони отримують вдесятеро більшу зарплатню. І їм платять вчасно, а не так, як в нас", - говорить Олег Атаманюк.

Нелегко нині і освітянам. За словами депутата від фракції "ВОЛЯ" партії РНС Марії Рудик, є такі заклади, де працівники не отримували зарплатню кілька місяців.

"Ми бачимо, що люди пропрацювали вже і півроку, а зарплати не отримали. І влада на місцевому та державному рівні має розуміти, що реформи реформами, але якщо  люди  працюють в закладах, які поки ще не реорганізовані, якщо немає оптимізації, якщо не відбулись  зміни відповідно до чинного законодавства, то люди працюють на своїх робочих місцях і повинні за це отримувати зарплату. Уявімо собі сім'ю, де двоє вчителів. Як вони мають прохарчувати дітей, утримувати сім'ю", - каже Марія Рудик.

Нагадаємо, неодноразово з вимогою забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ Івано-Франківської області  до Кабінету міністрів звертався і один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ , кандидат в президенти, народний депутат  Юрій Дерев’янко.

Поділитися новиною:
Поділитися