25 жовтня, 16:19

У Долинському районі освітяни таки отримають надбавку до зарплати

На сьогоднішньому сесійному засіданні депутати Долинської райради встановили 30% надбавку за престижність праці педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти а також інших закладів та установ освіти, що фінансуються з місцевого бюджету.  

Ініціював виділення додаткових коштів освітянам, які отримують зарплату з місцевого бюджету, депутат Долинської райради, координатор партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Долинщини Іван Дирів.  Відтак в районному бюджеті на ці потреби вдалося знайти 652, 5 тисячі гривень.

«Уряд своєю Постановою в лютому цього року підвищив оклади педагогам на 30% лише в тих освітніх закладах, які фінансуються за рахунок освітньої державної субвенції. А от решта освітян виявились, м'яко кажучи, в стороні. Їхня заробітня плата є на 10% меншою, аніж в інших», - коментує ситуацію Іван Дирів.

Відтак, аби виправити ситуацію, депутат запропонував проект рішення про надбавку за престижність праці педпрацівникам.

«Цей проект рішення жваво обговорювався при підготовці до сесії. І дійшли до висновку, що бюджетна комісія разом із фінуправлінням  і управлінням освіти переглянуть кошторисні призначення по галузі освіти і винайдуть гроші. Не сумніваюсь, що прийняття такого рішення буде позитивно оцінено педагогічними колективами відповідних закладів освіти та засвідчить повагу місцевої влади до праці педагогів», - каже Дирів. 

Поділитися новиною:
Поділитися