30 жовтня, 11:34

В Отинії презентували оновлений центр для дітей з обмеженими можливостями(ВІДЕО)

Зроблено з любов’ю.  Громадська Організаця  «Товариство молодих інвалідів та їх батьків «Надія Отинії» презентувала для свої вихованців кінотеатр, сенсорну кімнату та тренажерний зал. Усе це, твердить керівник організації Антоніна Шушкевич,  доволі необхідне як для розвитку цих хлопців та дівчат, так і для їх лікування.

"Особливо такі кімнати необхідні для церебральної групи, яка щороку збільшується. Після кількох занять краще працюють ручки , краще ходить дитина. І взагалі все в цьому центрі робиться для того, аби дітям було краще", - розповідає Антоніна Шушкевич.

Та зробити усе це самотужки, зізнається пані Антоніна, доволі важко.  А відтак кілька років тому тут заручилися підтримкою одного з лідерів партії РНС, кандидата в президенти України Юрія Дерев'янка.

"Усі дії ми обговорюємо з юристами Юрія Дерев'янка, з його командою. Також вони допомагають і подарунками, і солодощами, і у проведенні всіх свят", -каже керівник ГО"Надія Отинії".

"Така підтримка важлива, адже діти з обмеженою дієздатністю, по суті, державі не потрібні. Вони потрібні лише батькам. І коли з буднів ми робимо кольорові свята для таких дітей, вони надзвичайно підбадьорюють і дають зрозуміти, що вони потрібні", - говорить помічник кандидата в Президенти України Юрія Дерев’янка Марія Карп’юк.

Неабияк тішаться таким змінам у центрі «Надія Отинії» не лише його вихованці,  а й батьки.

"Ми вже в цьому центрі три роки . І за цей час відбулися дуже великі зміни. Коли ми сюди прийшли, тут були фактично голі стіни і більше нічого. Нашим дітям дуже потрібне таке спілкування", - ділиться враженнями від центру мама вихованиці Наталія. 

Мають відтепер вихованці центру й свій власний краєзнавчий музей. Який вчить історії рідного краю та любові до України

Поділитися новиною:
Поділитися