1 листопада, 16:33

Депутати від РУХУ НОВИХ СИЛ взяли участь у святковій сесії до 100-річчя ЗУНР (ВІДЕО)

Депутати Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» взяли участь у 25-й святковій сесії, яка була  присвячена  100-річчю Західноукраїнської Народної Республіки. 

Коментуючи події сторічної давнини та співставляючи їх з сучасними, депутати в один голос твердять -  Україні наразі насамперед потрібна економічна стабільність. Це зупинить масову еміграції та дасть впевненість людям у завтрашньому дні.

«Знаково, що українці змогли в той момент організуватись і проголосити свою державність. Це були паростки  того, що ми маємо зараз. Без тих подій можливо ми б не були незалежними зараз. На жаль, аби втримати незалежність нам потрібно бути сильними та багатими, щоб утримувати армію та всі сфери життєдіяльності. Саме тоді українці хотітимуть жити в своїй державі і будувати могутню європейську країну», - депутат Івано-Франківської облради від фракції ВОЛЯ партії РУХ НОВИХ СИЛ Андрій Марійчин.

«Боротьбу за незалежність ми можемо виграти лише тоді, коли будемо духовно єдиними, а також, як показали уроки історії, економічно міцними», - депутат Івано-Франківської облради від фракції ВОЛЯ партії РУХ НОВИХ СИЛ Галина Макота.

«Ми часто кажемо, що незалежність у 1991 році далася нам просто. Однак це далеко не так, гортаючи сторінки історії, ми бачимо скільки молодих життів були віддані за незалежність нашої України. Проголошення ЗУНР доводить всім нам, що українці протягом багатьох поколінь не втрачали можливості стати великою європейською спільнотою і мати свою незалежну державу», - депутат Івано-Франківської облради від фракції ВОЛЯ партії РУХ НОВИХ СИЛ Марія Рудик.

«100-річчя ЗУНР - це подія, яка має для кожного з нас стати сигналом  до аналізу подій, які відбувалися колись і відбуваються сьогодні. Маємо робити висновки для розбудови України. Найперше  Україна має стати економічно процвітаючою. Коли країна економічно сильна, то людям абсолютно байдуже, хто в ній прем’єр чи президент. Вони насолоджуються життям і отримують гідну зарплатню. Українці повинні бути впевнені в завтрашньому дні. Адже саме нестабільність є причиною проблем, які ми маємо, зокрема і трудової еміграції», -  депутат Івано-Франківської облради від фракції ВОЛЯ партії РУХ НОВИХ СИЛ Олег Атаманюк.

Поділитися новиною:
Поділитися