9 листопада, 17:11

На Прикарпатті необхідно розвивати систему спортивної реабілітації учасників АТО, - Андрій Марійчин

На сьогоднішньому засідання комісії Івано-Франківської обласної ради  з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО на сході України та їх сімей депутати обговорили нововведення до галузевої обласної програми. 

Відтак програму депутати планують доповнити пунктом, який стосується розвитку системи спортивної реабілітації учасників АТО.

За словами депутата облради від фракції "ВОЛЯ" Андрія Марійчина, наразі в області немає достатніх умов, аби ветерани мали змогу займатися спортом та згодом брати участь у змаганнях як всеукраїнського, так і міжнародного масштабів. Тож доповнення до програми, каже депутат, уже давно на часі.

«Я підтримую дані доповнення, хоча ми всі розуміємо, що виділені кошти не покриють усіх потреб учасників АТО.  Зокрема, до програми вносимо фінансування на проведення спортивних змагань серед учасників АТО. Також необхідно створити умови для систематичних занять спортом, аби наші герої, які матимуть серйозні результати, могли брати участь навіть і в Параолімпійських чи Дефолімпійських іграх», - говорить Марійчин.

Окрім цього, депутати пропонують першочергово залучати прикарпатських атовців до складу учасників таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації, що проводяться у Західному реабілітаційно-спортивному центрі.  
Комісія одноголосно підтримала внесення змін до програми.

Поділитися новиною:
Поділитися