9 листопада, 17:26

Дерев'янко вимагає скасувати закон про розмитнення авто на іноземній реєстрації(ВІДЕО)

Скасувати закон про розмитнення авто на іноземній реєстрації  вимагає народний депутат, один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко. Для цього вже зареєстрував в парламенті відповідну постанову. Бо вважає, що саме ці новації – ніщо інше, як обман тисяч власників авто.

Нагадаємо, кілька днів  поспіль власники "євроблях" блокували ВР з вимогою зробити розмитнення авто доступнішим. Йдеться про 40 % від вартості авто на усе розмитнення.  Натомість отримали майже вдвічі більше.

"Чому так відбувається? Ми маємо президента, який має конфлікт інтересів. Який є власником підприємств, що збирають авто в Україні. Також з олігархами-партнерами Васадзе, нардепом Святашом вони збирають російські, або китайські автомобілі. Тож вони всі ваші гроші, шановні українці, вважають за свої. І вони вважають, що якщо вони триматимуть високі ставки на імпортні авто, то ви будете купувати цей різний непотріб, який збирається на їхніх заводах", - розповідає Дерев'янко.   

Тим часом на своїй сторінці у фейсбуці нардеп, спілкуючись з власниками "євроблях" чітко пояснив як працюватиме новий закон.

"До прикладу, ваше авто має 2-літровий бензиновий двигун, йому 12 років і його вартість -2500 €. Якщо за 90 днів ви встигаєте розмитнити авто, то це обійдеться у 1720 €, якщо ж ні - у 2420€. Отже, сьогодні в Україні, за різними даними Фіскальної Держслужби, від 1-го мільйона до майже 3-х млн автомобілів на європейській реєстрації. Це означає, що навіть якщо всі наші автомобілісти захотіли швидко поїхати і зняти з обліку авто, то це означає, що за цих три місяці потрібно розмитнити понад 2млн автівок. Ви чудово розумієте, що це повна профанація і це неможливо", - пояснює Дерев'янко.

Не менш абсурдним Юрій Дерев’янко називає і нововведення згідно з яким власник імпортного авто,  що  хоче займатись підприємницькою діяльністю, має сплатити державі – 34 тисячі гривень  штрафу.

Озвучив  кандидат в Президенти України і  свою чітку позицію щодо розмитнення авто на іноземних номерах.

"Я вважаю, щоб економіка рухалась швидко вперед, щоб ми не створювали перешкод для користування якісними, європейськими екологічно чистими авто – розмитнення має бути 10%. І   наступного року в нас буде шанс поміняти всю цю владу і зробити так, аби до кінця наступного року ми мали 10% вартість розмитнення і на цьому поставити крапку",-підсумував Дерев'янко. 

Поділитися новиною:
Поділитися