9 листопада, 01:07

Старобогородчанська громада поділилася досягненнями на всеукраїнській конференції з розвитку ОТГ

У конференції, яку організувала у столиці американська програма USAІD DOBRE, взяли участь близько 400 представників 75 громад-партнерів програми з усієї України, підприємці та інвестиційні фонди. Серед них були і члени команди партії РУХ НОВИХ СИЛ, які займаються питаннями розвитку громад.

Своїми досягненнями у співпраці з американською програмою DOBRE з учасниками конференції поділився і голова Старобогородчанськї ОТГ Ярослав Здерка.

Старобогородчанська ОТГ однією з перших в Україні почала працювати з програмою DOBRE, розповідає Здерка. Наразі в громаді освоюють  проект поводження з ТПВ, завдяки якому вдалося закупити сміттєвоз вартістю 2 мільйони гривень. 

«Представників громад цікавили нюанси співпраці з проектом ДОБРЕ.  Ми презентували проекти, які вже вдалося виконати.  В трьох населених пунктах нашої ОТГ вдалося  встановити дитячі майданчики, в селі Нивочин - тренажерний зал, в будинку культури у Старих Богородчанах - конференц зал. А от молодіжна рада у співпраці з проектом ДОБРЕ  облаштувала приміщення для відпочинку, де невдовзі зможе молодь проводити своє дозвілля», - розповідає голова ОТГ.

На майбутнє, каже Ярослав Здерка, спільно з програмою DOBRE в ОТГ для сільськогосподарських кооперативів планують закупити обладнання.

«Це досвід живого спілкування між лідерами громад, ми ділимося досвідом і найперше , що стає всім зрозуміло, що під лежачий камінь вода не тече», - підсумовує голова Старобогородчанської ОТГ.

За словами помічника народного депутата України Юрія Дерев’янка Віти Цап, яка представляла на заході П’ядицьку ОТГ, під час конференеції представники громад мали можливість поспілкуватись з потенційними інвесторами, отримати рекомендації та представити свої пропозиції.

 
Поділитися новиною:
Поділитися