20 листопада, 12:16

Прикарпатські автомобілісти вимагають прийняти постанови нардепа Дерев’янка, що скасують «драконівські» закони про розмитнення авто на іноземних номерах

Представники ГО «АвтоЄвроСила» зібрались cьогодні на площі перед Івано-Франківською ОДА з вимогою до Верховної Ради підтримати проекти постанов народного депутата Юрія Дерев’янка, які скасують голосування за закони про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, ухвалених нещодавно Верховною Радою.

Учасники акції, серед яких і активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ", вважають ці закони антинародними та вимагають від парламенту скасувати їх і повернутись до повторного розгляду правок, які вони вносили.

Аби це відбулося, кажуть активісти, народним депутатам потрібно проголосувати за проекти постанов  Дерев’янка 8487-П та 8488-П, в яких йдеться про скасування проголосованих законів.

«Від імені всієї громади ми разом з мільйонами користувачів транспортними засобами на іноземній реєстрації та громадянами, які очікують на доступний ринок вживаних авто, наполегливо просимо вас врахувати наші аргументи та проголосувати за проекти постанов 8487-П та 8488-П. Та повернутися до розгляду народних правок», - йдеться у зверненні активістів до депутатів ВРУ.

"Обурює те, що простий робітник їде в Польщу і може за півроку заробити собі на просту машину, а тут люди десятками років збирають гроші і не можуть її купити. Адже то тарифи піднімуть, то обезцінення грошей відбувається. Тобто немає правил гри. Незважаючи на те, що народний депутат України, кандидат в Президенти Юрій Дерев’янко ініціює правки до закону, його не чують у Верховній Раді. Ми хочемо, щоб його почув і президент, який може накласти вето на цей закон", - говорить координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківську Руслан Мельник.

Нагадаємо, 8 та 9 листопада народний депутат, один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті дві постанови (№ 8487-П та 8488-П) про скасування рішень Верховної Ради про прийняття законів №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" та №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема з європейською реєстрацією, а другий -  штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення «євроблях» за правилами прийнятих 8 листопада ВР законів.

Тоді народний депутат заявив, що їх приймали шляхом кнопкодавства та без урахування поправок автомобілістів.

Поділитися новиною:
Поділитися