21 листопада, 12:21

РУХ НОВИХ СИЛ долучився до створення стіни творчості у Верховині (ВІДЕО)

Стіна творчості. У Верховині активні та небайдужі взялися перетворювати кількаметровий сірий занедбаний мур попри центральну дорогу на мистецький витвір. Така ідея спала на думку Мирославі Романовській. Дівчина є волонтером ГО «YMCA- Карпати».

"Хочемо, щоб наші гості милувалися таким творінням. На цій стіні ми вже намалювали новостворений логотип Верховини, є тут і слово «йо», на якому побудована рекламна кампанія нашого регіону", - розповідає Мирослава Романовська.

Поряд з автентичною гуцульською вишивкою бетонне полотно прикрашають і абстрактні малюнки. Головна вимога – творити яскраво і з любов’ю. Додати своїх барв на стіну творчості може кожен. Зробили це й активісти партії «РУХ НОВИХ СИЛ».
 
"Хочемо долучитися до креативних людей Верховинщини, які намагаються зробити цей світ яскравішим, кольоровішим, оптимістичнішим, таким, як є зрештою наша традиційна гуцульська вишиванка, наші орнаменти: яскраво-червоний, зелений. А ще додаємо трошки свого креативу", - розповідає координатор партії «РУХ НОВИХ СИЛ» в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк.

Відтепер на креативному мурі красуватимуться й орнаменти з традиційного гуцульського ліжника. Місцеві кажуть, надалі тут з’являться й інші символи гуцульської культури.

"Ми дуже хотіли порадувати наших гуцулів гарними яскравими барвами. І щоб туристи, приїжджаючи до нас, бачили цю красу, адже Верховина – це є рай!", - говорить депутат Верховинської райради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Соломійчук.

Простору для творчості у Верховині ще вдосталь, кажуть активісти. Тож запрошують залишити спогад про себе усіх, хто не уявляє свого життя без краси карпатських гір.

Поділитися новиною:
Поділитися