15 березня, 11:46

Дерев'янко увійшов до нового міжфракційного об'єднання "Платформа реформ"

Депутати створили міжфракційне об'єднання, яке повинно стати справжнім майданчиком для поведення в країні масштабних реформ.

У Верховній Раді створили міжфракційне об'єднання "Платформа реформ".

Про це під час брифінгу заявив співголова об'єднання, народний депутат Юрій Дерев'янко (позафракційний).

"Метою нашого депутатського об"єднання є здійснення політичних кроків і підготовка та прийняття парламентом пакету законопроектів, спрямованих на проведення реформ, які дадуть змогу в найкоротші строки розпочати зміни державної системи управління та запобігти банкрутству держави", — заявив він.

Співголовами "Платформи реформ" також стали Павло Різаненко (фракція "УДАР"), Андрій Шевченко (фракція "Батьківщина"), Юрій Сиротюк (фракція ВО "Свобода"), Юрій Благодир (група "Суверенна європейська Україна"). Всього до складу об'єднання увійшло 24 народні депутати, станом на 13 березня.

Це об'єднання відкрите і до нього можуть долучитися всі охочі. Над розробкою законопроектів працюють 120 експертів та громадських діячів. Вже створено 14 робочих груп з ключових напрямків державної політики.

Народні депутати разом з громадськістю визначили першочергові реформи і працюватимуть над реалізацією ініціативи "Реанімаційний пакет реформ". Зокрема, для ефективної співпраці й було утворено міжфракційне об'єднання.

Найголовніші з них це реформи правоохоронної і судової систем, прокуратури, бюджетна реформа, децентралізація влади місцевого самоврядування, виборчого законодавства та адміністративна реформа.

Крім цього, планується також підготовка та внесення на розгляд парламенту законопроектів щодо дерегуляції і розвитку підприємництва, пенсійної реформи, освітньої реформи, медичної реформи, земельної і медіа-реформи.

http://derevyanko.org/ua/news/id/derevjanko-uvijshov-do-novogo-mizhfrakcijnogo-objednannja-platforma-reform-375/

Поділитися новиною:
Поділитися