23 листопада, 13:33

Юрій Дерев'янко назвав бюджет-2019 ганебним(ВІДЕО)

 

Новий бюджет  на 2019 рік прийнятий за допомогою кнопкодавства. Про це на своїй сторінці у фейсбук заявив народний депутат, один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти Юрій Дерев’янко. А відтак, констатує, цей документ  абсолютно ганебний.  Адже в ньому немає жодних позитивних зрушень для українців: значно збільшується податкове навантаження на бізнес та створені умови для розвитку та збагачення олігархату, а не держави.

"З одного боку вони додатково оподаткували велику кількість українців, з іншого боку виділили Порошенку мільярд гривень на передвиборчу кампанію, забезпечили олігархам гроші за підняті тарифи через розподіл наших з вами податків . Я проти такого бюджету. Я проти прийняття бюджету у такий спосіб",- заявив Юрій Дерев’янко.                                                                                                                                                   

Проти бюджету , який  спрямований  на збереження корупційних  схем, виступав Дерев'янко  і у стінах ВР. Зокрема, відзначив, що нині на енергоефективність виділяється менше ніж півмільярда гривен, натомість більше 50 мільярдів йде  на субсидії.  А відтак  ці кошти, відзначає нардеп, через корупційну систему, яка перерозподіляє податки, йдуть в кишені олігархів.

"Я вважаю, що мінімальна сума коштів, які держава мала би витрачати на енергозбереження – мінімум 10% від коштів, які ми витрачаємо на субсидії, близько 4-5 мільярдів гривень»,- зауважив нардеп.

Водночас   один з лідерів партії РНС озвучив альтернативу Бюджету-2019. Зокрема,  комплекс заходів, які мали б стимулювати українську економіку до зростання у 8%-14%. 

"А це зменшення податкового навантаження до 30% , впровадження нового податкового законодавства. Для того, щоб скасувати податок на прибуток, а натомість встановити податок на виведений капітал. Це зменшення ПДВ з 20% до 15%. Це зменшення податку на доходи фізичних осіб з 18% до 10%. Це спрямування 5% з 22% ЄСВ на персональне пенсійне забезпечення", - каже політик.

Втім тут Дерев'янко залишився непочутим. А відтак не брав участі у голосуванні. Водночас кандидат в Президенти висловив сподівання, що це останній  бюджет для влади, яка ганебно нехтує законами та інтересами громадян.  Тож  закликає українців долучатись до команди людей змін, які стали опором старій системі та точно знають, як здобути перемогу у війні з олігархатом.

 


Поділитися новиною:
Поділитися