29 листопада, 15:18

Андрій Марійчин сприяє покращенню умов навчання в школах Яремчанщини

За кошти депутата облради від фракції «ВОЛЯ» Андрія Марійчина для першокласників Яремчанської школи №1 вдалося придбати шафу для дитячих навчальних матеріалів. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила вчитель Яремчанської школи Христина Гнипюк. 

Такі меблі, пише педагог, дають можливість зручно складати портфелі та шкільне приладдя, яке дітям тепер не потрібно носити додому. «Отак разом з добрими людьми створюємо Нову українську школу», - написала Христина Гнипюк.

«Це насправді невеликі кошти, але саме цьому класові вони були дуже потрібні. Намагаюся робити все можливе, аби в школах було хороше оснащення, незважаючи чи навчальний заклад у селі, чи в місті. Адже діти – це справді наше майбутнє. Якби виконавчі органи робили все можливе для розвитку малого і середнього бізнесу, то таким чином наповнювався б місцевий бюджет. Чиновники повинні дбати про забезпеченість шкіл, тоді шкільним  вчителям не доведеться просити про допомогу», - каже Андрій Марійчин.

Окрім спрямування власних коштів, депутат облради ініціював виділення коштів на заклади освіти і з обласного бюджету. Завдяки зверненню Андрія Марійчина у Яблуницькій школі вдалося встановити камери спостереження,  відбудувати футбольний майданчик.

«Всі населені пункти Яремчанщини мали невеликі стадіони, а от в Яблуниці він був вкрай  знищений. Але навіть попри це, не маючи стадіону, команда Яблуницької ЗОШ стала переможцем районного чемпіонату з міні- футболу. Тож такий футбольний майданчик їм був дуже потрібний», - каже депутат.

Також у Яблуницькій школі для класу, де діти вивчають англійську мову, за кошти з обласного бюджету придбали телевізор, комп’ютер та навчальну літературу. А для двох перших класів Андрій Марійчин ініціює закупівлю комп’ютерів та телевізорів.

 

Поділитися новиною:
Поділитися