4 грудня, 12:01

ГО "Надія Отинії", якою опікується Юрій Дерев'янко, долучилась до відзначення Дня людей з інвалідністю(ВІДЕО)

Свято добра та милосердя. До міжнародного дня людей з інвалідністю у Івано-Франківську влаштували урочистий концерт  «Живу без обмежень». На сцені місцевої філармонії яскраві та душевні виступи тих, хто щодня  намагається жити повноцінним життям. 

Організувала це дійство благодійна організація "Карітас Івано-Франківськ". Для того, аби вкотре привернути увагу до проблем цієї категорії суспільства, захистити їх гідність та права. 

"Цих дітей, які є в залі-це крапля. Адже їх є дуже багато: в кожному селі чи місті. І ми маємо дійти до кожного і дати їм можливість побачити світ своїми очима. І дати людям усім можливість прийняти їх", - каже директор БФ "Карітас Івано-Франківськ" УГКЦ Володимир Чорній. 

 У залі філармонії чимало гостей. Серед них представники народного депутата, кандидата в Президенти України, одного з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Юрія Дерев'янка. Разом зі своєю командою ось вже кілька років поспіль він усіляко підтримує та опікується такими людьми.

"В залі багато дітей з фізичними обмеженнями . Багато дорослих дітей, які досягли повноліття . А згідно чинного законодавства, на жаль, з держбюджету таким людям перепадають копійки. Тому  ми постійно підтримуємо організації, які вже багато років підтримують діток, які стають дорослими і якось соціалізуються в нашому суспільстві, бо це є найбільша проблема", - розповідає координатор Івано-Франківської обласної організації партії РНС Тетяна Пришляк.

Справжнім другом Юрія Дерев'янка  вважають вихованці громадської організації «Товариство молодих інвалідів та їх батьків «Надія Отинії».  Її керівник Антоніна Шушкевич певна, саме така підтримка дає віру у те, що ці юнаки та дівчата не залишаться зі своїми проблемами наодинці. 

"Ми відчуваємо себе захищеними, відчуваємо, що в потрібний момент можемо звернутись до Юрія Дерев'янка, до його команди. І вони не відмовлять і завжди підтримають", - розповідає Антоніна Шушкевич. 

Згідно з даними ООН, більше 1 мільярда людей у ​​світі мають ту чи іншу форму інвалідності, а це кожен сьомий. І понад 100 мільйонів людей з інвалідністю – діти.

Поділитися новиною:
Поділитися