5 грудня, 12:39

Юрій Дерев'янко вимагає розблокувати закон про покарання злочинців, які постачають неякісні товари і послуги в армію (ВІДЕО)

Розблокувати закон  про покарання злочинців, які постачають неякісні товари і послуги в армію. З такою вимогою до Порошенка та  голови парламенту Парубія звернувся народний депутат, один з лідерів партії РНС, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко.  Під час брифінгу у парламенті він зазначив, що в указі Президента про воєнний стан  Кабміну доручається забезпечити українських військових усім необхідним. Тож будь-яке фінансування ЗСУ, на переконання політика, має бути прозорим.

«Скажіть, будь ласка, як можна протягом трьох років, коли ми ведемо війну, блокувати Закон України  про кримінальну відповідальність за постачання українській армії неякісних товарів і послуг, неякісні боєприпаси. Я маю на увазі  законопроект 1793, який ВР ухвалила його ще на початку 2016 року. І один з депутатів БПП вніс постанову, щоб цей закон не був підписаний ні головою ВРУ, ні Президентом України», - наголошує Юрій Дерев’янко.

Задля збільшення обороноздатності Дерев'янко  закликав парламент під час воєнного стану   ухвалити й інші важливі для України закони. Йдеться, зокрема, про закон про резервну армію.

«Чоловіки від 18 до 55 років за місцем свого проживання можуть проходити вишкіл, навчання і бути готовими разом з професійною армією, на яку треба виділяти не менше 5% ВВП, дати відсіч будь-якому агресору в разі небезпеки», - переконаний нардеп.

Також Дерев’янко виступає за впровадження права на захист: «Аби  українці могли володіти вогнепальною зброєю, могли захистити свою домівку, свою сім’ю, звісно з певними обмеженнями, щоб неадекватні люди не мали доступу до зброї».

Тим часом Юрій  Дерев’янко вже відвідав  кілька областей,  де запроваджений воєнний стан. 

«Зокрема, у Миколаївській області відповідні служби не могли справитись зі снігом і були кілометрові затори. Всі органи і всі служби під час воєнного стану повинні працювати максимально злагоджено", - підсумував Дерев'янко.

Поділитися новиною:
Поділитися