7 грудня, 13:03

Галабала запропонувала доповнити мораторій на російськомовний культурний продукт переліком діячів, які підтримують пропутінську політику і загрожують нацбезпеці України

Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Івано-Франківської області, який сьогодні прийняла Івано-Франківська облрада, необхідно доповнити переліком діячів, які підтримують та пропагують політику Путіна.

Таку пропозицію під час розгляду цього питання  внесла депутат від фракції «ВОЛЯ» партії РУХ НОВИХ СИЛ Ольга Галабала. 

Вона звернула увагу на те, що є Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телепродукту України. Відтак в додатку до цього закону СБУ надала список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України. 

«У цьому списку 144 особи. Серед них є Охлобистін, Чечеріна, Кобзон. На жаль, я бачила і чула цих діячів на території Івано-Франківської області. Фракція «ВОЛЯ» переконана, що діячі, які відкрито пропагують політику Путіна, мають бути заборонені і не мають звучати на території Прикарпаття. І ми маємо доповнити наше рішення. Зокрема, додати що мораторій має бути встановлений щодо діячів, які є в списку», - зазначила депутат.

Також Галабала наголосила, що текст рішення і перелік діячів має бути опублікований у ЗМІ. 
«Адже багато краян можуть не знати про таке рішення. Розповсюдити такі списки серед прикарпатців і закликати інформувати про порушення», - зазначила  депутат.

Поділитися новиною:
Поділитися