7 грудня, 15:52

Облрада розгляне питання щодо готовності цивільної та територіальної оборони до воєнного стану

На першій сесії нового року Івано-Франківська обласна рада планує розглянути питання щодо підвищення обороноздатності Прикарпаття.

Таку ініціативу очільниці фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ» в облраді Ольги Галабали підтримали депутати на сьогоднішньому сесійному засіданні.  На її думку, в умовах зростання російської агресії потрібно звернути увагу на те, що відбувається з точки зору цивільної та територіальної оборони. 

Зокрема, Галабала запропонувала: 
- Провести інструктаж вчителів, батьків та учнів щодо евакуації на випадок воєнного нападу. Відпрацювати маршрути, призначити відповідальних серед дорослого населення; 
- Провести інструктаж медпрацівників в лікарнях та інших медичних закладах;
- Негайно інвентурезувати, дослідити і розконсервувати бомбосховища та інші можливі укриття для великої кількості людей.

«Давайте поставимо ці завдання як найважливіший пріоритет. Щодо цього на сесії необхідно буде заслухати представників  відповідних служб і органів державної влади в області. Можливо, як депутати обласної ради, ми, для прикладу, маємо виділити додаткові кошти на приведення у відповідний стан бомбосховищ. А після цього ми маємо поїхати до своїх виборців, заспокоїти людей, що в рамках області готово і які дії зроблені», - зазначила Галабала. 

Такі ініціативи підтримала обласна рада та голова ОДА Олег Гончарук.
«Ці зауваження є доречними. З вами зв’яжеться один із моїх заступників, ви надасте свої пропозиції, Дякую вам за таку позицію!», - сказав Гончарук Галабалі. 

Тим часом, голова Івано-Франківької обласної ради Олександр Сич заявив, що ініціативи, які запропонувала Ольга Галабала варто розглянути на сесійному засіданні якнайшвидше: 

«Все, що ви сказали має дуже важливе значення. Це потрібно робити не для галочки, а для предметного розгляду. Ми будемо приймати план роботи обласної ради і треба запланувати розгляд цього питання. І, якщо усі служби будуть готові, то на першу сесію нового календарного року, а ми її робитимемо на початку лютого, винести це питання», - говорить Сич.

Поділитися новиною:
Поділитися