7 грудня, 17:35

За рівність чоловіків та жінок і проти насильства над жінками виступила в облраді фракція «ВОЛЯ»

Фракція «ВОЛЯ» в Івано-Франківській облраді підтримує позицію Ради церков і виступає за те, аби в Україні не було пропаганди одностатевих шлюбів, ЛГБТ, усиновлення дітей одностатевими парами. Однак при розгляді звернення обласної ради щодо захисту інституції сім'ї в Україні голова фракції, одна із лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ» Ольга Галабала внесла пропозиції фракції до такого документу.

Галабала запропонувала вилучити з проекту звернення обласної ради пункт про збереження гендерних стереотипів в підручниках та ратифікувати із застереженнями Стамбульську конвенцію, яка виступає проти сімейного насильства над жінками та дітьми.

«Коли ми говоримо про рівноправ’я чоловіка і жінки, то, на жаль, в документі присутній пункт, який залишає в літературі так звані гендерні стереотипи. Тобто те, що жінка має сидіти вдома, варити їсти, не може бути військовослужбовцем. А чоловік має заробляти гроші і утримувати сім’ю. Це суперечить і позиції Міносвіти про те, що в підручниках має йтися про рівність чоловіка і жінки в їхніх правах і можливостях», - зазначила Ольга Галабала.

Також депутат звернула увагу на те, що Стамбульську конвенцію варто ратифікувати. Адже вона виступає проти насилля над жінками і дітьми в сім’ї. Однак із застереженням щодо неможливості популяризації питань гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації,. Таким чином, каже Галабала, буде враховано застереження Ради церков.

«У Стамбульській конвенції засуджується насилля в сім’ї. Її, до прикладу, ратифікувала Польща. Там є питання щодо гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації з приводу яких і ведуться дискусії. Однак йдеться про те, що навіть, якщо людина нетрадиційної орієнтації, її не можна за це бити. Це єдине, що вказане в цій конвенції», - зауважила Галабала.

Вона також наголосила на тому, що такою є позиція і Папи Римського Франциска, який заперечує насилля проти людей, навіть незалежно від того, якої вони орієнтації.

Крім того, каже Галабала, в Україні щороку більше мільйона жінок страждають від насилля в сім’ї. В той час в країнах, де ратифікована Стамбульська конвенція, створено дуже багато центрів, які покликані протидіяти насильству над жінками та дітьми.

Втім такі пропозиції депутати облради відхилили


Поділитися новиною:
Поділитися