10 грудня, 18:27

Депутати від РНС в Івано-Франківській облраді виступили проти оподаткування заробітчан (ВІДЕО)

Проти оподаткування заробітчан на останній сесії облради виступила  фракція "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ". Депутати певні, замість того, щоб дати людям можливість вільно заробляти, Порошенко і уряд Гройсмана роблять усе, аби просто виштовхнути людей  з країни.

З відповідною заявою до депутатів звернулась очільниця фракції Ольга Галабала.  Нагадаємо, нещодавно міністр соцполітики запропонував ввести податок на кошти, які заробітчани надсилають в Україну. 

"Це абсолютно неприйнятно. Ми, як фракція, подаватимемо відповідний проект звернення від Івано-Франківської обласної ради і переконані, що від громади Прикарпаття маємо дати чітку відповідь цьому. Бо таке враження, що уряд хоче перетворити Україну в країну пенсіонерів і бідних. А всіх підприємливих виштовхнути з країни. Якщо раніше заробітчани їхали за кордон і хотіли там заробити гроші і назад повернутись в Україну, то зараз, на жаль, виїжджають, щоб там залишитися", - каже Галабала.

Обурює депутатів фракції  "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" й  політика Уряду щодо оподаткування посилок. Йдеться про товари й подарунки з-за кордону, вартість яких перевищує 100 євро.  Нелегко сьогодні, наголошує Ольга Галабала, й  місцевим підприємцям.

"Ми отримали багато скарг від прикарпатських підприємців, які проходили перевірки Управління держпраці. Є чимало випадків, коли за дрібні порушення застосовуються драконівські штрафи", - зазначила депутат. 

До повного абсурду, наголошує Ольга Галабала, довів драконівський закон про автомобілі на іноземній реєстрації. За різними даними, в Україні близько 3 мільйонів «євроблях». І за цей час  лише понад дві сотні таких автівок пройшли процедуру розмитнення. Це, на думку депутатів фракції "ВОЛЯ", підтверджує той факт, що люди просто не мають фінансової можливості розмитнити свої авто на таких умовах

"Ми, як фракція "ВОЛЯ", переконані, що органи державної влади на Прикарпатті мають залишатись на стороні людей. Звертаюсь до представників Національної поліції, Держпраці, до представників митної служби не застосовувати абсурдні штрафи, давати їм хоча б тут, на Прикарпатті, можливість нормально жити і заробляти", - зауважила Галабала. 

Одноголосно під час останньої сесії фракція "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ" підтримала  мораторій на публічне використання на Прикарпатті  російськомовного культурного продукту в будь-яких формах. Йдеться про музику, фільми та відеокліпи. Водночас  Ольга Галабала запропонувала доповнити мораторій конкретним списком  діячів культури, які створюють загрозу нацбезпеці й вже визначені Верховною Радою України.

Поділитися новиною:
Поділитися