18 грудня, 17:01

За пропозицією «ВОЛІ» до мораторію Надвірнянської райради на російськомовний культурний продукт внесуть санкційний список російських діячів культури

Доповнити мораторій на російськомовний культурний продукт переліком діячів, які підтримують пропутінську політику і загрожують нацбезпеці України. Таку пропозицію під час засідання Надвірнянської райради внесла голова фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Тетяна Пришляк.

Депутат зазначила, що мораторій на російськомовний продукт в будь-яких формах  на території Надвірнянського району має мати не лише рекомендаційний характер, а й юридичну силу. Для цього до документу необхідно внести  список осіб, які створюють загрозу національній безпеці, який вже затверджений  наказом Мінкульту та СБУ.

«Це є чіткий перелік зі 144 осіб, який уже внесла до мораторію і обласна рада. Він значно підсилить дію звернення. До цього списку увійшли, до прикладу,  Кобзон, П’єха, Охлобистін, Чечеріна», - наголосила Тетяна Пришляк. 

Вона зазначила, що на підставі такого мораторію райради можна притягувати і до кримінальної відповідальності. Це підвищить відповідальність і власників закладів, і перевізників.

Підтримав позицію Тетяни Пришляк і заступник голови Надвірнянської райради Ігор Писклинець . Каже, депутатам не варто приймати рішення рекомендаційного характеру, якщо його можна посилити пунктом про кримінальну відповідальність.

  
Відтак райрада вирішила врахувати пропозиції  Тетяни Пришляк та оприлюднити мораторій в ЗМІ, ознайомити з ним підприємців і перевізників.

Поділитися новиною:
Поділитися