19 грудня, 17:06

За підтримки Благодійного Фонду Юрія Дерев’янка в Бурштині відбулося свято для дітей з особливими потребами

Особлива казка для особливих дітей. Святкову виставу з казковими персонажами, Миколаєм, Антипком, янголятками  для вихованців реабілітаційного центру "Довір'я" та дітей з малозабезпечених сімей підготували учні бурштинської школи № 3. 

Таке святкове дійство вже третій рік поспіль тут  організовують при підтримці команди народного депутата, одного з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ", кандидата в президенти Юрія Дерев’янка.

"Спілкуємося з батьками таких діток і розуміємо, що їм дуже важко, їх потрібно виводити в соціум. Ми вибрали собі такий напрямок і вважаємо, що це правильно. Завдяки народному депутату Юрію Дерев’янку ми можемо проводити такі дійства, завдяки його фонду ми закуповуємо подаруночки і вітаємо діток з Миколаєм", - розповідає координатор  Бурштинської міської організації партії «РУХ НОВИХ СИЛ»  Ольга Король.

Галицький центр «Довір’я» БФ Юрія Дерев’янка фінансово підтримує 4 рік поспіль. Подібні заходи - це можливість для дітей з обмеженими функціональними можливостями відчути себе потрібними, поспілкуватися з однолітками, які навчаються у звичайній школі, кажуть їхні вчителі.

"Помічники Юрія Дерев'янка організували дуже хороше свято, це велика радість, адже наші дітки особливі. Особливі в тому, що по-особливому думають, говорять, пристосовуються до навколишнього світу. Наразі ми ставимо собі за мету вивести таких дітей в соціум, це для них дуже важливо", - говорить директор центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Довір'я" Марія Оршуляк.

Натомість для учнів третьої школи таке свято - це можливість віддати часточку себе для особливих однолітків.

"Хочемо їм подарувати радість, любов. От я до них підходжу, посміхаюся і вони мені у відповідь, і не передати словами як це, дуже круто", - ділиться враженнями учениця 11 класу бурштинської ЗОШ №3 Тетяна Сусловська.

Загалом до свята Миколая від Благодійного Фонду Юрія Дерев’янка  майже сотня дітей з Бурштина отримали солодкі подарунки.


Поділитися новиною:
Поділитися