21 грудня, 15:03

Фракція «ВОЛЯ» в Івано-Франківській облраді вимагає від САД та ОДА належного експлуатаційного утримання автомобільних доріг Прикарпаття в зимовий період

Забезпечити своєчасне розчищення та підсипання протиожеледними матеріалами автошляхів в області, в тому числі і дороги місцевого значення Яблунів –Делятин, вимагає від Служби автомобільних доріг в області та від ОДА депутат Івано-Франківської облради фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Федишина. 

З відповідним депутатським запитом вона звернулася до керівника підприємства Василя Буджака та голови ОДА Олега Гончарука.

Депутат зазначила, що отримує численні звернення від мешканців Прикарпаття, в яких йдеться про неналежне експлуатаційне утримання доріг на території області в зимовий період, зокрема, і дороги Яблунів-Делятин

«Зі звернень вбачається, що дорожнє покриття автомобільних доріг не очищається від снігу, не обробляється протиожиледними матеріалами, не здійснюється в належному обсязі підсипання доріг», - йдеться у запиті Ольги Федишиної.

Відтак така ситуація сприяє виникненню дорожньо-транспортних пригод, створює небезпеку як для пішоходів, так і для автомобілістів та перешкоджає безперебійному проїзду транспортних засобів.

Окрім цього, Ольга Федишина просить керівника САД надати інформацію, який саме суб’єкт здійснює експлуатаційне утримання, у тому числі, в зимовий період, автомобільної дороги загального користування місцевого значення Яблунів-Делятин.

Ольга Федишина наголошує на необхідності чистити не лише проїзну частину, але й обочини.

«До прикладу, одну із доріг на шляху з Рівненської області до Львівської обслуговує приватна фірма, яка належним чином очищує дороги навіть у найскладніші снігопади. Видно не тільки проїжджу смугу, але і обочини. Таким чином зменшується загроза ДТП. Натомість на території Івано-Франківської області роботи ведуться, але це лише проїжджа частина. Якщо, до прикладу, з авто щось трапилося, то навіть немає де припаркуватися», - зауважила Федишина.

Поділитися новиною:
Поділитися