26 грудня, 17:35

За збереження садочка для дітей з особливими потребами у Долині виступає депутат райради від "ВОЛІ" Іван Дирів

Дитсадок для особливих малюків. Зберегти та профінансувати 4 дошкільні групи, які знаходяться при дитячому будинку «Теплий дім» у Долині, вимагають у керівництва Долинщини батьки. Люди кажуть, питання діяльності закладу, де проходять навчально-реабілітаційну програму 46 дітей, постало ще в червні. Відтоді вони змушені оббивати чиновницькі пороги і просити зберегти садочок. Адже для їхніх малюків це заклад, який дає шанс на повноцінне життя.

"У даному навчальному закладі є фахівці, реабілітологи, які можуть допомогти нашим дітям розвиватися. Це є діти з інвалідністю, синдромом Дауна, аутисти, з ДЦП. Адже дитина розвивається до 6 років і все, що ми закладемо сьогодні, то так зможемо розвивати дитину", - розповідає  голова батьківського комітету Ольга Ільків.

Наразі в "Теплому домі" з дітьми займаються усі необхідні їм фахівці. Малюки проходять реабілітацію з допомогою коней та собак. Ірина, мама 5-річного Дениса, який має розлади аутичного спектру. Каже, тут її син вчиться взаємодіяти в соціумі: "Коли ми потрапили в садочок дитина знала всього декілька слів. Навчаючись тут, почав з дітками контактувати, гратися, почав говорити".

Підтримує батьківську громаду і депутат Долинської райради, член команди партії "ВОЛЯ" Іван Дирів. Каже, наразі депутати внесли фінансування садочка до програми соціально-економічного розвитку району. Втім коштів там вистачає лише на 4 місяці. Тож запропонував  зняти з декількох бюджетних статей, які не потребують негайного фінансування, кошти в сумі 2 мільйонів гривень і направити для «Теплого дому». 

"Бюджет на 2019 рік виглядає не бюджетом розвитку а бюджетом виборів. Закладається багато грошей невідомо під що. Тож із програми, яка тут називається "Програма виконання депутатських повноважень", а по факту – депутатських забаганок – забрати 360 тисяч. Взяти кошти і додати до обласної субвенції, щоб там була цифра не один мільйон, а три мільйони. Це буде гарантія для батьків, що діточки будуть захищені і в них буде повне фінансування цих груп", - заявив під час сесійного засідання Іван Дирів.

Таку пропозицію депутата батьки в залі облради підтримали оплесками. Втім назбирати потрібну кількість депутатських голосів таки не вдалося. Попри це голова райради Іван Данилів запевнив, що батьки можуть бути спокійні.

На виході з сесійної зали батьки у керівництва району вимагають гарантій повноцінного функціонування садочка. Не розуміють, чому більшість депутатів залишилося осторонь цієї проблеми. Відтак відступати не планують. Обіцяють інтереси своїх дітей відстоювати за допомогою більш кардинальних методів.


Поділитися новиною:
Поділитися