9 січня, 12:16

За сприяння депутата від "ВОЛІ" Олега Атаманюка у 2018 році з обласного бюджету на розвиток шкіл Косівщини спрямували близько 700 тисяч грн (ВІДЕО)

Освітні пріоритети. Для розвитку шкіл Косівщини у 2018 році за сприяння депутата Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» Олега Атаманюка з обласного бюджету було виділено близько 700 тисяч гривень. Напрямки освітнього фінансування абсолютно різні – від придбання спортивного інвентарю до комп’ютерного обладнання. А от Шешорська школа напередодні нового року отримала інтерактивну дошку та мультимедійний проектор. Вже невдовзі переваги сучасних гаджетів зможуть оцінити тутешні дев’ятикласники.

"Вчителі готують нестандартні уроки, використовують мультимедійні проектори на уроках, де діти отримують нову інформацію на різні теми. Їм цікаво, бо сьогоднішніх дітей зацікавити саме цим вдається найкраще", - говорить заступник директора Шешорської ЗОШ ім. В. Чорновола Ірина Якібчук. 

Намагаються дбати про сучасне оснащення для навчального закладу і в Пістинській ЗОШ. Наразі тут чекають на 7 потужних комп’ютерів та ноутбук для школярів. Техніку вдалося профінансувати з обласного бюджету за сприяння депутата від «ВОЛІ».

"На даний час комп’ютери з 2002 року, які застарілі і немає можливості нам, вчителям та дітям, працювати на тому рівні, на якому вимагає час. Дякуючи Олегу Атаманюку є можливість поновити комп’ютери", - розповідає  директор Пістинської ЗОШ І-ІІІ ст Василь Лаврук. 

У Пістинській школі Олег Атаманюк відвідав і новорічне свято та передав найменшим школярам солодощі від Благодійного Фонду Юрія Дерев’янка.

"Сучасний освітній процес ставить перед нами нові вимоги, маємо інформатизоване суспільство і без нових технологій не можемо нікуди рухатись. Це маленькі кроки, але я впевнений, що за короткий проміжок часу ми зможемо покращити умови навчання і роботи вчителів", - каже депутат Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ»Олег Атаманюк.

Зміцнення здоров’я дітей та їх фізичний розвиток – такий напрямок для себе обрала школа у селі Микитинці, що на Косівщині.  Тут навіть започаткували проект «Школа сприяння здоров’я». Тож встановлення тренувального майданчика на території навчального закладу та придбання спортивного інвентарю – неабияка підтримка здорової ініціативи.

"Хочу подякувати Атаманюк Олегу Юрійовичу, який постійно відвідує нашу школу і дбає про матеріально-технічну базу школи. Вдалося придбати столи, мати, м’ячі, інший інвентар, який потрібний для проведення уроків і щодня зайняти їх на перервах", - говорить директор Микитинецької ЗОШ І-ІІ ст. Косівського району Петро Рибак. 

"Основна наша мета – знівелювати різницю між міською і сільською школою. Ти маєш отримувати і мати вільний, однаковий доступ до освіти та отримувати якісні знання, щоб в подальшому могти себе реалізувати", - підсумовує Олег Атаманюк.

Поділитися новиною:
Поділитися