25 лютого, 12:05

Рада хоче, щоб Януковича та інших злочинців покарав Міжнародний суд. ВІДЕО

Парламент звертається до Міжнародного кримінального суду для встановлення та покарання винних в скоєнні злочинів проти людяності.

Верховна Рада схвалила Проект Заяви до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду відносно злочинів української влади у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.

Відповідну Заяву, авторами якої є колектив народних депутатів з Юрієм Дерев'янком, у вівторок підтримало 324 парламентарів.

Документом пропонується "визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду відносно злочинів проти людяності, вчинених на території України у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року".

"Верховна Рада звертається до Міжнародного кримінального суду про встановлення винних в скоєнні злочинів  проти людяності передбачених статтею 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення до кримінальної відповідальності Януковича Віктора Федоровича — Президента України та інших посадових осіб, що видавали та  виконували явно злочинні накази, які можуть бути  встановлені прокурором Міжнародного кримінального суду", — йдеться в Заяві.

"Протягом трьох місяців в Україні правоохоронні органи за наказом вищих посадових осіб держави неправомірно застосовували заходи фізичного впливу, спеціальні засоби та зброю до учасників мирних акцій у м. Києві та інших містах України", — зазначають автори документу.

Як зазначається, вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів призвели до вбивства понад 100 громадян України та інших держав, поранення та каліцтво більше 2000 осіб,  понад 500 з яких перебувають у тяжкому стані, застосування щодо мирних громадян катування.

"Характерною ознакою в цей період стало викрадення та зникнення людей, насильницьке та протизаконне позбавлення їх волі, насильницький вивіз у безлюдні місця з метою катування та вбивства, безпідставне тюремне ув'язнення великої кількості людей у різних містах України, їх жорстоке побиття, протиправне знищення майна учасників мирних акцій — житла, автомобілів", — нагадують депутати.

Пресс-служба народного депутат Юрія Дерев'янка

http://derevyanko.org/ua/news/id/rada-hoche-schob-janukovicha-ta-inshih-zlochinciv-pokarav-mizhnarodnij-sud-video-365/

Поділитися новиною:
Поділитися