16 січня, 17:04

Дерев'янко виступає за розмитнення авто на іноземній реєстрації за 10% ставкою (ВІДЕО)

Ми - не раби, а автомобіль у 21 столітті - не розкіш! Про це у стінах Верховної Ради заявив народний депутат, лідер партії "ВОЛЯ", який йде в президенти України Юрій Дерев’янко. За його словами, від часу прийняття нового закону про євробляхи з понад одного  мільйона авто на іноземній реєстрації, які є в Україні, розмитнено лише 25 тисяч.  

"Люди не можуть сплатити від 2 до 3 тис. євро за розмитнення автомобілів. Авто - це не розкіш. Це засіб для виживання, пересування і засіб для заробляння грошей. Тому ми бачимо багато людей, які сьогодні поїхали за кордон, аби за безцінь його продати. І ми розуміємо, що тисячі українців залишаться без автомобілів", - говорить Юрій Дерев'янко.

Однак вихід є, певен депутат. Відтак вже запропонував на розгляд ВР  законопроект, де податок на розмитнення автомобілів буде, перш за все, прийнятним  для людей. Йдеться про 10%  ставку розмитнення

"Такий законопроект буде передбачати скасування податку на додану вартість. Скасування акцизного податку при розмитненні. Але буде встановлювати податок 10%. Додатково при розмитненні власник буде сплачувати 1,5% військового збору і 3% в пенсійний фонд. Загалом - 14.5% від вартості авто. Жодних акцизів та ПДВ", - підсумовує Дерев'янко.

За рік дії такого закону, зазначає він, держбюджет отримає понад 25,5 млрд гривень.  А  люди, в свою чергу,  можливість розмитнення.

"Люди не хочуть просити милостиню і субсидії у держави. А дати раду самим і працювати на себе і свою родину. Тому прошу підтримати мій законопроект депутатів, які дійсно дбають за людей, про Україну, автором якого є більшість автомобілістів, їх представників та людей, які вимушено сьогодні працюють за кордоном", - говорить Дерев'янко.

Поділитися новиною:
Поділитися