17 січня, 18:49

Дерев’янко: Вимагаю припинити перевірки підприємців до проведення ліберальної податкової реформи! (ВІДЕО)

Верховна Рада має ухвалити закон № 9481 про припинення перевірок малого і середнього бізнесу до проведення справжньої ліберальної податкової реформи. 

Про це заявив один з лідерів партії «ВОЛЯ», народний депутат, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко, який є автором відповідного законопроекту.

Він зазначив, що з початку року в Україні припинив діяти мораторій на проведення державних перевірок усіх господарюючих суб’єктів, який діяв з 2014 року. «Фактично з 1 січня в Україні почався новий етап, коли до підприємців може прийти будь-який орган, фіскальний в тому числі, і почати перевірку з будь-якого питання. Одразу підприємці відчули цей шалений тиск по всій країні», - констатував Дерев’янко.

Він повідомив, що разом з підприємцями та представниками партії «ВОЛЯ» розробив законопроект 9481 про продовження мораторію на проведення перевірок до того часу, поки в Україні не відбудеться справжня, реальна податкова реформа.

Дерев’янко вважає, що ліберальна податкова реформа має полягати у скороченні кількості і розміру податків, щоб фіскальний тиск на ВВП був не 43%, як зараз, а принаймні 30% для початку, щоб всі могли чесно сплачувати податки, а фіскальна служба не використовувала свої повноваження для грабежу підприємців та отримання хабарів.

«Саме законопроект 9481 впроваджує мораторій на проведення перевірок, а також норму, яка передбачає, що не менше 1% від загального обсягу видатків державного бюджету держава має спрямовувати на підтримку малого і середнього бізнесу. Щоб дати шанс малому і середньому бізнесу, як основі середнього класу в Україні розвиватись, а не нищити його», - підкреслив Дерев’янко.

Адвокат, громадський діяч, підприємець, активіст "ВОЛІ" та співавтор законопроекту Семен Кривонос повідомив, що якщо в минулому році було проведено 27 тисяч перевірок, то зараз вже заплановано більше 140 тисяч.

«Хвиля перетворилась на цунамі, яка знесе малий і середній бізнес. Держпраці встановлює абсолютно неприпустимі розміри штрафів, які накладаються на підприємців. Це мільйони гривень. Непоодинокі випадки, коли у власників невеликих кафе штрафи по 600-700 тисяч гривень. Це абсолютний нонсенс», - обурився Кривонос.

Він також наголосив на можливій корупційній складовій під час перевірок.

«Де гарантії того, що перевіряючий прийде і не конвертує це не просто у штраф, а у черговий хабар? Тому ми вимагаємо зупинити ці податкові репресії і ввести повну заборону на перевірки до того часу, поки не будуть зроблені справжні ліберальні реформи, а не косметичні, які робляться для піару», - заявив Кровонос.

Нагадаємо, 17 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект 9481 про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання підприємництва та тимчасової заборони перевірок як форми тиску на бізнес.
Поділитися новиною:
Поділитися