18 січня, 13:00

Дерев'янко разом з підприємцями підготував законопроект, який продовжить мораторій на перевірку бізнесу (ВІДЕО)

Держава має дати шанс малому та середньому бізнесу розвиватися, а не знищувати його. Про це у стінах ВР заявив народний депутат,  лідер партії ВОЛЯ, який йде в Президенти Юрій Дерев'янко.  Поруч із ним представник  спільноти середнього та малого бізнесу Семен Кривонос.

Нагадаємо, від початку року в Україні припинив дію закон про мораторій на перевірки бізнесу,що діяв з 2014-го року.  Як наслідок,  через космічні  штрафи підприємці вимушені йти у  тінь, або ж просто залишати  Україну.

"Абсолютно неприпустимі штрафи, які накладаються на підприємців. Це мільйони гривень. Є випадки, коли власники невеличких кафе отримують штрафи по 600-700 тис грн, ну це абсолютний нонсенс. Якщо в минулому році було проведено 27 тисяч перевірок, то цьогоріч вже заплановано  понад 140 тисяч. Тобто хвиля перетворилась на цунамі , який змете середній та малий бізнес. І шкода, що це залишилось поза увагою депутатів ВР. І, дякуючи Юрію Дерев'янку, зараз його можливо підняти", - говорить представник спільноти середнього та малого бізнесу Семен Кривонос.

Тож спільно з підприємцями з цілої України народний депутат,  лідер партії ВОЛЯ  Юрій Дерев'янко на розгляд ВР підготував законопроект, який продовжить мораторій на перевірку бізнесу. До часу, наголошує Дерев'янко,  коли в державі відбудеться реальна, повноцінна  податкова реформа. Вона у період дії мораторію повинна була таки відбутись. Та, на жаль, не склалось.

"Податкова реформа ліберальна. Маю на увазі скорочення кількості та розміру податків. Для того, щоб податки платили усі. Для того, аби фіскальний тиск на ВВП був не 43%, як зараз, а для початку 30%. І для того, аби ми могли ЧЕСНО сплачувати податки. А фіскальна служба не використовувала свої повноваження для грабежу  та отримання хабарів", - переконаний Юрій Дерев'янко.

Законопроект Юрія Дерев'янка  передбачає й реальну підтримку малого та середнього бізнесу. Йдеться про те, що не менше одного відсотка від обсягу видатків держбюджету держава має  спрямовувати на підтримку малого та середнього бізнесу.

"Саме на підтримку, аби дати шанс малому та середньому бізнесу, як основі формування середнього класу, розвиватись. А не нищити його. Не здійснювати той план, який сьогодні намітив уряд Гройсмана та Порошенка, аби навпаки витісняти  усіх українців за кордон", - говорить нардеп.

Поділитися новиною:
Поділитися