21 січня, 12:55

Дерев’янко: Пряма демократія дозволить громадам вийти з глухого кута та самостійно приймати рішення! (ФОТО, ВІДЕО)

Елементи прямої демократії, які потрібно запроваджувати в Україні, дадуть змогу громадам діяти відповідно до власних переконань, а не за вказівкою «згори».

Про це заявив один з лідерів партії «ВОЛЯ», народний депутат і кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко під час зустрічі з мешканцями смт. Побузьке на Кіровоградщині.

Він вважає, що українці стануть справжнім джерелом влади, і отримають можливість висловлювати свою волю тоді, коли захочуть, з усіх важливих для держави чи громади питань.

«Більшість населеного пункту має волю приєднатись до Побузької ОТГ. А  ваші формальні очільники, яких ви обрали, кажуть «ні», нам наплювати на волю людей. Це тупик при цій системі. При нашій системі це ніякий не тупик», - підкреслив Дерев’янко.

Він заявив, що люди зможуть висловлювати свою думку з того, чи іншого питання шляхом голосування у власному електронному кабінеті через телефон чи комп’ютер.

«Людям не треба йти бунтувати, не треба перекривати дороги, не треба йти ні на які мітинги, ні на які акції. Людям треба просто ініціювати питання і проголосувати», - сказав Дерев’янко.

Він додав, що нікого не бачить з першої п’ятірки кандидатів в Президенти, згідно з рейтингами (які також є сумнівними), хто був би здатен це зробити. 

 «Ідеальний президент нічого не зробить сам, у нас парламентсько- президентська країна. Перше завдання новообраного Президента - викинути Луценка, Авакова, Грицака тощо, забезпечити, аби максимально представники людей пройшли в парламент, провести максимально чесні вибори в парламент, ініціювати законопроекти для побудови нової системи і дати меседж ще старому парламенту, що ми маємо це робити», - розповів про свій план Дерев’янко.

Люди також поцікавились у політика перспективами розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

«Авто - це не розкіш, це засіб пересування, можливість бути активним і заробляти гроші. 10% від вартості авто, плюс 3% в пенсійний фонд та 1,5% військовий збір. Розмитнення електрокарів за ставкою  0%», - розповів про своє бачення ситуації Дерев’янко. 

Нагадаємо, 18 січня Юрій Дерев’янко звернувся із запитами до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, голови Голованівської райдержадміністрації   Олега Голімбієвського, Капітанівського сільського голови Зінаїди Сторчак з вимогою не допустити перешкоджання територіальним громадам селища Побузьке та села Капітанка Голованівського району Кіровоградської області в процесі утворення об’єднаної територіальної громади. 


Поділитися новиною:
Поділитися