22 січня, 14:36

На Житомирщині погрожували вбити активіста ВОЛІ. Порушено кримінальне впровадження.

На Житомирщині порушено кримінальне впровадження по факту погроз вбивством координатору міжокружного штабу партії ВОЛЯ в області Станіславу Лужанському. 

Зазначимо, що нападником був депутат Житомирської облради Віталій Вітусевич, який наздогнав Станіслава Лужанського зі спини і намагався вдарити його. Інцидент стався 16 грудня 2018 року після зборів народного депутата від БПП О. Ревеги, на яких був присутній і губернатор Житомирської області.

 «Під час звітної зустрічі провладного депутата, був присутній губернатор нашої області Ігор Гундич, він став відверто агітувати за народного обранця, порушуючи при цьому закон «Про державну службу», тому я зауважив на це посадовцю. Він намагався виправдовуватися тим, що зустріч відбувалася у вихідний день і він прихав не на службовій машині. Але це не звільняє Гундича ані від статусу держслужбовця, ані відповідальності за свої вчинки. Тому я публічно заявив йому про неприпустимість такої поведінки та зафіксував факт агітації на відео», - розповів Лужанський.

Саме це і обурило Віталія Вітусевича, який після зустрічі напав на Станіслава Лужанського зі спини, почав погрожувати йому розправою і нецензурно лаятися. Після цього нападу Станіслав Лужанський подав до Бердичівського відділу поліції заяву про злочин. Йдеться про порушення ч.1 статті 129 КК України «Погроза вбивством». Наразі активіста ВОЛІ  вже викликали на допит у якості потерпілого.

«Я вважаю, що своїми протиправними діями Вітусевич свідомо бажав мені смерті. Його агресія та несподіваність нападу створили умови за яких ця погроза стала цілком реальною. Ця справа для мене -  можливість поставити на місце відвертого грубіяна. Адже про хамство і нестриманість пана Вітусевича в поліції теж давно відомо. Але така поведінка не гідна, ані депутата облради, ані порядної людини. Я вражаю, що будь-який тиск на політичних опонентів не повинен залишатися без відповіді. Але ця відповідь має бути суто в правових рамках. Що я і зробив як свідомий громадянин», - прокоментував Лужанський.

Поділитися новиною:
Поділитися