25 січня, 16:57

За сприяння депутатів від ВОЛІ Надвірнянська міська рада припинить співпрацю з ТзОВ «Струмок»(ВІДЕО)

Шантаж не пройшов. Надвірнянська міська рада припинить співпрацю з ТзОВ «Струмок». На позачерговому сесійному засіданні депутати вирішили  не продовжувати підприємству договорів оренди  котельні та центрального теплового пункту, що на вулиці Княгині Ольги , 9. Причин декілька. Невиконання умов договору, заборгованість орендної плати та забруднення навколишнього середовища.

Зі скаргами на загазоване повітря через діяльність котельні «Струмка»до депутатів від партії ВОЛІ та народного депутата Юрія Дерев’янка  неодноразово зверталися мешканці  центральних вулиць Надвірної : Котляревського, Княгині Ольга, Соломії Крушельницької .  Дим з труб котельні  потрапляв до їхніх помешкань не лише в час опалювального періоду, а цілорічно.  Також депутати віл ВОЛІ зверталися і в екологічну інспекцію та в санстанцію аби вони провели аналізи викидів з труб котельні.   

"Згідно з відповідями цих інстанцій ніякого обстеження не проводилося, адже в них немає відповідного обладнання. Тому коли вони говорять, що вас все відповідає нормам – це є брехня ", - говорить депутат Надвірнянської міськради від партії «ВОЛЯ» Володимир Монастирецький.

Аби примусити депутатів продовжити договори оренди керівництво ТзОВ «Струмок» вирішило продемонструвати мільйонні суми, які вони начебто вклали в комунальне майно за період оренди. Саме їх, каже юрист підприємства,  вимагатимуть повернути з міського бюджету.

"У випадку розірвання або припинення договору струмок буде захищати свої права. Тобто впродовж 3 місяців після припинення договору ми будемо просити Надвірнянську міську раду повернути нам 2 з половиною мільйонів гривень", -говорить представник ТзОВ «Струмок» Христина Кондур.

Натомість депутати кажуть,  на такі покращення згоди не давали. Та й документального підтвердження мільйонних вкладень "Струмок" в сесійній залі не продемонстрував. Наразі навіть невідомо, кому саме підприємство надає тепло.

За словами начальника юридичного відділу Надвірнянської міськради Ярослава Дем’янчука, жодного документу про таке переобладнання міська рада не підписувала.

 Історія шантажу ТзОВ «Струмок» тягнеться уже не перший рік, розповідає Володимир Монастирецький.  Від цього неодноразово страждали школи міста: "У 2016 та 2017 роках  школи №1 та №2 не отримували тепло, діти не ходили до школи лише через те, що "Струмок" методом шантажу хотів  виторгувати для себе вигідні умови".

Після таких торгів міська влада прийняла рішення спорудити модульну котельню на газі. Та відмовилася від послуг "Струмка". 

Термін дії договорів щодо оренди приміщень між міською радою і ТзОВ "Струмок" закінчується 30 квітня. До того часу депутати планують залучити аудиторську компанію, яка має перевірити мільйонні суми, які начебто струмок вкладав у поліпшення комунального майна.

Поділитися новиною:
Поділитися