29 березня, 12:24

Нардеп розповів, чому революція у свідомості людей не закінчується

"Кожний з нас повинен відчувати себе в безпеці, незалежно від того, до якої церкви він ходить та до якої політичної партії вступив"

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради із розслідування обставин загибелі Олександра Музичка — народний депутат Юрій Дерев'янко — каже, що революція у свідомості людей не закінчиться доти, поки система не буде перебудована.

Про це він заявив під час ефіру програми "Шустер-Live" на Першому національному телеканалі.

"Режим Януковича вибудовував абсолютно каральну систему, а не правоохоронну. І людей це збурило. Навіть не дивлячись на те, що сьогодні кажуть, що революція закінчилася, у свідомості людей вона закінчиться лише тоді, коли вся ця система буде ретельно перебудована", — сказав нардеп.

Він зазначив, що кожний з нас повинен відчувати себе в безпеці, незалежно від того, до якої церкви він ходить та до якої політичної партії вступив.

"Для мене це питання особисто, як для громадянина, важливе, тому що наша міліція, в першу чергу, повинна бути правоохоронним органом, а не каральним. Це те, про що ми весь час говорили, коли відбувалися події на Майдані. Такою ж була позиція й відносно екс-голови МВС Віталія Захарченка, до якого ми позивалися в суді ще в листопаді 2013 рок за його бездіяльність", — зазначив він.

За його словами, немає значення, кого затримує міліція.

"Має значення: чи вона це робить в законний спосіб. Не важливо, нижня ланка це, середня чи найвища. Ті люди, які порушували закон, будуть притягнуті до відповідальності", — наголосив Дерев'янко.

Він запевнив, що якщо Тимчасова слідча Комісія із справ загибелі Олександра Музичка, побачить ознаки порушення законодавства, то буде відповідно реагувати й спрямовувати всі ці факти до Генпрокуратури, до МВС, до СБУ і так само до Верховної Ради, щоб кожний орган на своєму рівні приймав рішення.

"Це може бути політична, адміністративна чи кримінальна відповідальність. Я лише хочу, як і десятки мільйонів людей, щоб правоохоронна система працювала на громадян. Щоб люди її не боялися", — підсумував нардеп. 

http://derevyanko.org/ua/news/id/nardep-rozpoviv-chomu-revoljucija-u-svidomosti-ljudej-ne-zakinchujetsja-383/

Поділитися новиною:
Поділитися