28 січня, 14:05

Тетяна Пришляк: Ми маємо ВОЛЮ зберегти довкілля заради наших дітей (ВІДЕО)

Політична партія «ВОЛЯ» виступає за впровадження національної стратегії порятунку довкілля від екологічних проблем за допомогою сучасних технологій.

Про це заявила представниця партії «ВОЛЯ», депутат Надвірнянської районної ради Тетяна Пришляк під час З’їзду політичної партії «ВОЛЯ», де відбулось висування народного депутата Юрія Дерев’янка на пост Президента України.
«Україна вважається найменш забезпеченою країною в Європі прісною водою. Більшість води в наших водоймах абсолютно непридатна до пиття», - сказала Пришляк.

Вона зазначила, що активісти «ВОЛІ» робили дослідження води на Прикарпатті, звідки вона родом, і виявилось що вода непридатна  навіть для технічного використання.

«В Україна накопичилось близько 36 мільярдів тонн відходів. Утилізують тільки 30% промислових і 4% побутових.

Решта лишається в нас. Темпи росту захворюваності на онко через неякісну їжу, воду, повітря зросли майже вдвічі і продовжують зростати», - констатувала представниця «ВОЛІ».

Тетяна Пришляк додала, що в багатьох великих містах концентрація шкідливих речовин в повітрі перевищують норму в сотні разів.

«Незважаючи не те, що за індексом екологічної ефективності Україна посіла в минулому році 109 місце, екологічні проблеми для теперішньої влади не в пріоритеті», - підкреслила вона.

Натомість, партія «ВОЛЯ» вважає ці питання пріоритетними і має дуже багато пропозицій та планів, що треба змінити. 

«Точно треба повернутись до проблеми екології як до головної та ключової. Це має бути державна національна стратегія порятунку нашого довкілля для наших дітей. Дуже ефективно можна використовувати сучасні технології, це все прописано у програмі кандидата в Президенти Юрія Дерев’янка», - підкреслила Тетяна Пришляк.

Вона додала, що в Україні можна запровадити діджитал платформи, блокчейн технології, екологічно чисті технології у виробництві і в побуті, втілити програми енергоефективності та екоінновацій.

«Але виключно з фінансовою підтримкою держави. Ми знаємо як і маємо волю зберегти довкілля», - підкреслила представниця «ВОЛІ».

Вона закликала усіх присутніх не бути байдужими до цих проблем, а долучатись до їх вирішення заради майбутнього своїх дітей.

Нагадаємо, на XVIІ позачерговому З’їзді партії "ВОЛЯ" 27 січня висунули Юрія Дерев‘янка у кандидати в Президенти України. У заході взяли участь 1100 осіб з усієї України.

Поділитися новиною:
Поділитися