28 січня, 17:04

Соболівський: Юрій Дерев’янко – за безпечну країну, де громадяни мають право на захист (ВІДЕО)

Партія «ВОЛЯ» та кандидат в Президенти Юрій Дерев’янко послідовно виступають за право українців на захист за допомогою вогнепальної зброї та переконані, що це зробить Україну більш безпечною.

Про це заявив керівник фракції партії «ВОЛЯ» в Коростишівській міській раді Антон Соболівський під час З’їзду політичної партії «ВОЛЯ», де відбулось висування народного депутата Юрія Дерев’янка на пост Президента України.

«Мало хто почуває себе на вулицях і вдома в безпеці. Ввечері гуляючи з дружиною, я постійно звертаю увагу на те, що відбувається навколо. Це ситуація, яку кожен чоловік відчуває», - сказав Соболівський.

Він додав, що зараз в Україні обмежене право громадян мати вогнепальну зброю та використовувати її для самозахисту, хоча це конституційне право кожної людини, водночас в нашій країні понад 6 мільйонів одиниць нелегальної вогнепальної зброї. 

«Світовий досвід свідчить, що в розвинених країнах кількість легальної зброї призводить до зниження рівня злочинності. В Україні за минулі 2 роки рівень злочинності зріс на понад 50%. Вбиває не зброя, а людина і необхідно боротися зі злочинністю, а не зі зброєю», - вважає Соболівський.

Він повідомив, що активісти партії «ВОЛЯ» розпочали рух, який називається «Право на захист». 

«Його метою є надання кожному українцю права зі зброєю захищати себе та членів своєї сім’ї, якщо буде здійснено напад. Кожна людина повинна мати можливість себе захистити, тим паче, що ми не можемо сподіватись на правоохоронні органи», - пояснив він.

За словами Соболівського, єдиний політик, який насправді це питання піднімає і почав роботу для того, щоб воно було закладено в чинному законодавстві – це Юрій Дерев’янко.

Він підкреслив, що Дерев’янко ще 2 роки назад став головою міжфракційного об’єднання в ВРУ «Право на захист», метою якого є надання усім громадянам права захистити себе та членів своєї сім’ї.

«Наша воля – це право на захист, це безпечна країні. І наша воля – щоб Юрій Дерев’янко став президентом», - підкреслив Соболівський.

Нагадаємо, на XVIІ позачерговому З’їзді партії "ВОЛЯ" 27 січня висунули Юрія Дерев‘янка у кандидати в Президенти України. У заході взяли участь 1100 осіб з усієї України.

Поділитися новиною:
Поділитися