29 січня, 13:35

«Якщо ти не йдеш на фронт, то повинен робити все для його підтримки» - депутат від ВОЛІ Андрій Марійчин прозвітував про свою роботу в Івано-Франківській облраді

Звіт за 3 роки діяльності в Івано-Франківській облраді Андрій Марійчин опублікував на своїй сторінці у мережі Фейсбук.  Депутат ініціював створення постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей та є її членом.  

«Шановна, дорога велика Яремчанська громадо! 
Моє кредо: якщо ти не йдеш на фронт, то ти повинен робити все для його підтримки!», - написав депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

За три роки Івано-Франківська облрада провела 29 пленарних засідань. З поважних причин Андрій Марійчин був відсутній на одній. За три роки проведено 27 комісій, з яких жодну не пропустив, неодноразово приймав участь у роботі інших комісій і президії. А також часто приймав участь у роботі сесії Яремчанської міської ради та сесіях сільських рад Яремчанської міської ради.

«Мене часто запитують, яка заробітна плата депутата обласної ради? Відповідаю, що депутати облради та місцевих рад працюють на громадських засадах, тобто заробітної плати немає.
Шановні виборці, впродовж трьох років звітного періоду було багато різних складних подій і ситуацій. Жодного разу я не стояв осторонь, а закотивши рукава, йшов у бій, з головною думкою і позицією відстояти правду, справедливість, законність і інтереси нашої громади! Всі ці випадки і ситуації я висвітлював на своїй фейсбук сторінці: пожежа в Яблуниці, питання «Парі», питання Національної гвардії, питання Національної дружини, питання щодо дій податкової та ін. В деяких з цих випадків, можливо, було б краще (особисто для себе) проігнорувати, "включити дурня", не звернути увагу, або втрутитись вже тоді, коли майже все вирішено. Та ні, це не для мене! За що мені доводиться розплачуватися і зараз!», - написав депутат.

За словами Андрія Марійчина, багато депутатів акцентують свої досягнення по кількості залучених бюджетних коштів на округ. Часто ж їхні фірми, або фірми, до яких вони мають відношення, і освоюють дані кошти, каже депутат.

«Те, що депутати мають фірми, які працюють, це дуже добре. Але піар на державних коштах, це - погано. Я вважаю, що всі соціальні та інфраструктурні об'єкти і програми повинна виконувати виконавча влада - це їхня головна робота та задача, за що вони і отримують зарплату.

Але, щоб не говорили, що я «нічого не роблю», то я коротко проінформую про кошти, які з моєї ініціативи та за результатом розгляду моїх депутатських звернень вдалося залучити в наш регіон в 2016-2018 роках, враховуючи пріоритетність проблем регіону», - зауважує депутат.
Місто Яремче:
- 800 тис. грн. для придбання машини для забору сміття до Яремчанської міської ради;
- 180,0 тис. грн. – на капітальний ремонт з добудовою Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Івано-Франківської області;
- 57,0 тис. грн. - на виготовлення проектно–кошторисних документацій на будівництво тротуарів в мікрорайонах Дора та Ямна м. Яремче, Івано-Франківської області та в с. Яблуниця  Яремчанської міської ради.
- 250,0 тис. грн. на капітальний ремонт дороги по вул. Свободи в м. Яремче Івано-Франківської області (що становить ¼ від 1 млн. грн., що були виділені Івано-Франківською обласною радою з обласного бюджету на територію Яремчанської міської ради, і за спільним рішенням з трьома іншими депутатами Івано-Франківської обласної ради від виборчих округів Яремчанської міської рад: Мироняка А.І., Озоровича В.В. та Палійчука М.В., були використані на капітальний ремонт вказаної дороги).
Село Яблуниця:
- 150,0 тис. грн. – на придбання та встановлення ламп вуличного освітлення в с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області;
- 420,0 тис. грн. – на капітальний ремонт спортивного майданчика с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області, з яких – 230,0 тис. грн. – покриття майданчика, а 190,0 тис. грн. - на матеріали та роботи та для капітального ремонту;
- 111,0 тис. грн. – на зміцнення матеріально-технічної бази Яблуницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, з яких – 41,0 тис. грн. – на клас англійської мови, а 70,0 тис грн. – на перші класи для придбання телевізорів та комп’ютерів;
- 50,0 тис. грн. – на реконструкцію церковного будинку греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Діви Марії у с. Яблуниця, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області.
СМТ Ворохта:
- 170 тис. грн. – на капітальний ремонт системи опалення у Ворохтянскій ЗОШ І-ІІІ ступенів Яремчанської міської ради Івано-Франківської області;
- 300,0 тис. грн. – на нове будівництво каналізаційних мереж по вул. М. Грушевського, вул. Д. Галицького в селищі Ворохта Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (в т. ч., виготовлення проектно-кошторисної документації).

«Дані кошти вдалося залучити завдяки підтримці керівництва та депутатів Івано-Франківської обласної ради, за що їм дякую.
А також зрозуміло, що я підтримую всі кошти, які залучаються в наш край з різних джерел та бюджетів», - підкреслює Андрій Марійчин.

Крім того, в рамках виконання рішення обласної ради від 09.10.2015 № 1773-39/2015 «Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки» та Положення про порядок використання коштів Підпрограми Фонд обласної ради на виконання депутатських повноважень надано матеріальну допомогу на лікування жителям Яремчанського регіону: 
• у 2016 році на суму 35 000 грн.;
• у 2017 році – на суму 40 000 грн.; 
• у 2018 році на суму 50 000 грн.
Слід зазначити й те, що за період 2016-2018 років Андрій Марійчин витратив більше 100,0 тис. грн. власних коштів на :
• матеріально-технічне забезпечення дитячих спортивних шкіл Яремчанської міськради (придбання форми, лиж, м’ячів, інструменту та ін.); 
• надання матеріальної допомоги та закупка призів при проведенні спортивних змагань; 
• надання матеріальної допомоги на покращення матеріально-побутових умов життя багатодітної сім’ї в с. Татарів;
• придбання теплого одягу для дітей, які відпочивали в дитячому таборі «Карітас» с. Татарів.
• надання матеріальної допомоги на лікування жителям Яремчанського регіону.

Крім того, Андрій Марійчин проявив ініціативу у вирішенні низки питань важливих для регіону та не пов’язаних із залученням коштів. Зокрема, спільно з секретрем Яремчанської міської ради Губарчуком В.М. підготовлено звернення щодо з’ясування обставин факту прибуття в с. Микуличин, на уч. Полумистий, Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, громадського формування «Національні дружини» з порушенням вимог чинного законодавства. Результатом стало прийняття Яремчанською міською радою рішення 23.02.2018 року «Про звернення міської ради щодо засудження факту прибуття в с. Микуличин, на уч. Полумистий, Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області, громадського формування «Національні дружини» з порушенням вимог чинного законодавства. Звернення Яремчанської міської ради надіслано : Президенту України П. Порошенку, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Генеральному прокурору Ю. Луценку, Голові Служби Безпеки України В. Грицаку, Міністру внутрішніх справ України А. Авакову, Голові Національної поліції України С. Князєву, Голові Івано-Франківської бласної державної адміністрації О. Гончаруку, Голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу, Начальнику головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області В. Шкутову. Члени громадського формування «Національні дружини» покинули територію Ярмчанської міської ради і більше не поверталися.

Також Андрій Марійчин посприяв притягненню до адміністративної відповідальності громадянина Білорусії, який публічно використав та демонстрував георгіївську стрічку в с. Поляниця, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.173-3 КУпАП. 

«Зокрема, я, виявивши вказане адміністративне правопорушення, зателефонував учасникам АТО Яремчанщини, викликав працівників поліції, які склади протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.173-3 КУпАП та забезпечили явку правопорушника до суду. Як результат – Яремчанським міським судом громадянина Білорусії притягнуто до адміністративної відповідальності, накладено максимальний штраф за санкцією вказаної статті та зобов’язано знищити георгіївську стрічку», - йдеться у звіті.

Також Марійчин підготував і направив 17 запитів та 48 звернень до різних органів і структур щодо вирішення питань та проблем в Яремчанському регіоні та області в цілому.

«Шановні виборці, дорогі друзі, хочу підкреслити, що одним із головних своїх особистих вкладень в розвиток області та держави в цілому я вважаю свою підприємницьку діяльність, сплату податків та створення робочих місць. Свій маленький бізнес у сфері туризму і послуг я створив більше, як 20 років тому не завдяки, а всупереч політиці держави. Стартовий капітал (якщо можна так назвати), я заробив за кордоном в лісі, на фермі, на будові і ін. В мене були всі можливості залишитися там, але я повернуся в Україну. Такий шлях пройшли багато мільйонів українців. Вже п'ятий рік після Революції Гідності, та на жаль, українці не почувають і зараз себе гідно. Для того, щоб прогодувати і утримувати свої сім'ї, змушені і зараз виїжджати на заробітки за кордон.
Чому іноземні держави краще ставляться до нас, як наша рідна країна? Чому Українець там може знайти собі роботу, створити бізнес, чи реалізувати себе в інших сферах? Без мови, без грошей, без родини... 
Зрозуміло, щоб перемогти у війні з московським агресором, нам вкрай необхідна сильна економіка. А її неможливо створити без створення справжніх незалежних інституцій і органів, які б працювали на розвиток і добробут всіх громадян, а не на групу людей при владі. Тому на даний момент також одним із головних своїх завдань в депутатській діяльності я вбачаю підтримку та розвиток малого і середнього бізнесу. У всіх передових державах основою економіки є малий і середній бізнес. 
А також надважливим питанням є підтримка головних сфер життєдіяльності: освіта, медицина, культура, спорт та ін.
Дорогі друзі, ВЕЛИКЕ дякую Вам за довіру і розуміння!», - підсумував Андрій Марійчин.

Поділитися новиною:
Поділитися